Hemma!

Hemma igen efter en vecka i Turkiet. Det har varit jätte varmt & skönt. Badat mycket i poolen & guppat i vågorna i havet :) Ca 35 grader varje dag i skuggan & i lördags var det 60 grader i solen när kl var halv tolv, då trodde ja nästan ja skulle smälta, men mycket vatten & svalkande i poolen så gick de bra :)
Vi landade i gbg halv två i natt & sen några timmars körande hem. Gick & la mig 8 & vakna inte förens 4 :S Det var min dag det men ja åkte iaf te Årjäng & fick muffins av Elina & hon fick lite grejer från Turkiet :)
Kramade självklart om min lilla Edvin <3
Han blev kollad av Broman i söndags vilket var bra. Eller det är ju inte bra att de måste kollas igenom så, men ja är så glad att det finns hjälp att få av folk som kan sånt :) För det har märkts att det inte vart helt bra när jag har kört han men nu ska vi bygga muskler med hjälp av en snodd som gör att han sänker ner huvudet & bygger muskler på ryggen & rumpan :D 

Vilken vinterpäls de hade fått på en vecka också, snart dags att klippa dom :) O kolla i kataloger för o införskaffa höst & vinter grejer :) 

Jaja, hur ja ska kunna sova sen vet ja inte riktigt, men får väl försöka på nått vis :)

//Vickan :D


Snart Helg!

Idag har varit en lugn dag på travbanan. Var ute en tur i skogen med Wirre och mötte en massa små gråhundar som gjorde spårprov. Dom såg så förväntansfulla ut både valparna och ägarna. Kan tänka mej att dom hade riktigt kul :) Prövade att spåra lite med Jacko när vi gick på valp kurs men han tyckte inte alls de va lika kul som mej. Med alla hundar i skogen så kanske alla älgar håller sig undan ett tag.

Imorgon ska jag ut med Rubinen, Rubi och Micke en sväng. Rubinen ska få gå 8 intervaller i 1.50 tempo för att få upp styrkan som han behöver. Dom andra två ska få gå motion i skogen.

Märks att Ullis tycker att hon har vilat klart nu för hon bockar och härjar som en tok. Men än så länge får hon bara skrittas 2 gånger om dagen i 10 min eftersom hon är behandlad.


Kallblodsutställning

Äntligen kom söndagen och unghästutställningen på travbanan. Hela veckan har jag putsat och borstat på Rubi så att hon skulle va riktigt fin idag. Dagen började inte så jättebra eftersom Rubi hade lite ont i magen på morgonen, men de gick över efter att vi var ute och gick. Även om det släppte så var Rubi lite trött och inte riktigt som vanligt.

Kl 10.00 var det körprov och de gick så där, Rubi var inte alls på humör för att springa.
Men i uppvisningsringen var det annorlunda för då var hon verkligen med på noterna. Rubi fick jättebra betyg på exteriören och sitt utseende så det var jag super nöjd med. Travprovet fick hon inte alls lika bra betyg eftersom hon inte gjorde riktigt de hon skulle.
Jag visade även upp en jätte söt liten 1åring som heter Bella R.B.
Både Rubi och Bella blev klass 2 och fick en blå rosett och ett minnespris.

Vi hann även med att få alla hästar i stallet uppkollade av Lars Broman som är kilopraktor. De flesta hästar hade nästan inga fel alls. Rubinen var lite låst i höger bakknä så honom ska jag rida mycket i skogen så att han får lyfta på benen. Edvin hade lite mer låsningar som Lars knäckte rätt så vi får hoppas att han blir bra nu.

Imorn ska jag och Ullis till karlstad för att kolla upp hennes ben som fortfarande är svullet. Så dom ska göra ultraljud för att se att hon inte har någon blödning eller skada på senorna i benet. Känner mej lite nervös inför imorn och jag hoppas verkligen att det inte är något farligt! Vill att min lilla tjej ska vara frisk och fin. Men skador och trav går ju lite hand i hand tyvärr.

Jo jag fick pris för bästa uppvisare på travet idag också! De känndes jätte kul att få de priset :)

Over And Out // Elina
rubi 1 år

Onsdag 22 sep

Idag har dagen nästan bara gått i hästens tecken som vanligt. Det började med 1,5 timme på kontoret med fix med papper som behövde göras för travskolan, sedan hade Gazza Girl tid hos en veterinär från mälarkliniken kl 11.30.  Det var dock flera som hade det så hon blev kollad ca 14.15 och jag och Gazza fördrev tiden med att prata med Elina och gå runt runt och äta gräs som fanns till hands. Minst en timmer fördev vi nog så och resten med att äta upp Ann-Charlotte på hästshoppens fika =), jag och Elina alltså och inte Gazza. Till sist fick vi komma in och det var inget fel på fröken så då lastade vi och åkte hem, via götes, hungrig var jag kan man säga efter all fördriven tid.

Hemma i Struven städade jag och körde Zalsa, väldigt spännande tur blev det idag för hon var på energihumör. Då går en del tid åt till att "bli rädd" för saker, bl.a. en skylt inför valet och kor som gått där i flera månader, på ett visst ställe så kom vi inte framåt på ca 5-10 min. Jag försökte och försökte och hon vägrade och vägrade, vi var över hela vägen och på gärdet vid sidan av och efter kanske tio försök fick jag ge upp. Jag fick gå ur vagnen och dra henne förbi i grimman, tur att jag har den på under för vid sådanan tillfällen är det guld värt. Hon är speciell ibland men jag älskar henne ändå och när vi väl kom förbi så var det inga problem =)Här skötte Zalsa sig perfekt, var förra året när Nelly kvalade henne i maj. Min licens var inte klar så jag fick inte göra det själv, tur att Nelly fanns =)

Ha de bra
JohannaSnart en veckas sol!

Ja då var mat'en över för i år! Full rulle som vanligt, jobb hela helgen på travbana men hann allt med & handla lite för det, men inga karuseller :P

I fredags gick Edvin fort på raka :D Det gick bra & jag är nöjd med han :) Elina hängde med som sällskap med Wirre & vi körde 7 intervaller :) Han travade väldigt bra & gick mellan 1,42-50 vilket är super bra för o va Edvin :D Lite galopper blev det emellan men det gör inget för han är såpass orutinerad med att gå fort så vi ska kämpa på med det :)

Julia red han med nån dag & efter fick han lite välbehövlig massage!

Igår efter ma'ten tog jag en tur med han i skogen med mycket skritt efter snabbjobbet i fredags. Härligt & va ute & köra länge när det är fint väder...:)

Men nu så blir det snart semester, på onsdag åker jag & min familj + en familj te, till Turkiet :D Det ska bli så skönt & komma till värmen & bara ha det skönt :) Man får även en chans att sakna hästarna & köra häst :D
Så då äre gött när man kommer tillbaka till verkligheten igen, men just nu ska de bara bli såå härligt & komma bort efter allt jobb i sommar:)

                                                            Trav är livet!

Nä nu måste ja börja packa men ha de gött:)
/Viktoria


Mâten

Då har den stora helgen kommit, marknad och trav i Årjäng. Tyvärr blev Zalsas lopp inställt p.g.a. för få anmälda, så himla tråkigt, jag blev besviken. Jag hade verkligen sett fram emot det men inget att göra åt tyvärr.

I onsdags körde Peter fort med Albert åt mig och jag kunde inte blivit gladare. Han gick för första gången under 1.40, han gick 1.38 1640 meter och 1.36 500 meter. Jätteduktig pålle, vore kul om det gick att kvala 8 nov när det är årsavslut på årjängstravet. Vi får se, han måste klara gå över 2000 meter tillsammans med någon annan häst så vi ska testa det om ca två veckor och sen bestämma hur vi gör.

Imorn tycker jag alla barn kommer och hälsar och tar en tur på travskolans hästar som ska gå ponnykörning/ridning på travet =)

Ha en underbar marknad med massa godis och karuseller!!!!

///Johanna

onsdag


Idag fick jag höra något som gav mej en riktig tankeställare. Att alla inte behandlar sina djur med samma respekt som vi på travskolan gör visste jag redan men man blir ändå lika chockad varje gång man hör om dom som inte gör de. Oavsett om det är en häst, hund lr hamster så förtjänar dom alla ett värdigt slut när den dagen väl kommer. Kan man inte göra detta för sin trogena vänn så tycker jag att man inte ska ha djur! 


Även om dagen började lite dåligt så blev den bättre och bättre. 
Mina duktiga monté elever fick idag pröva på att volta med flera hästar i volten och de gick riktigt bra. Dom fick även träna lite benmuskler genom att stå upp i sadeln i skritt.

Körde fort med Rubinen idag på travbanan. Rubinen är lite speciell och han springer med handbromsen i och vill gärna vända och springa hem. Men han har även sina ljusa stunder då han travar som en klocka och är super fin :) Får köra ihop med andra hästar så kanske han tycker det blir lite roligare att springa åt rätt håll! Imorn är det Ullis som ska gå snabbt så jag hoppas hon håller sig lugnt och inte tänker för mycket. Har tänkt att ha med henne i monté provlopp om två veckor, så alla som har stor travhäst tycker jag ska anmäla!

Nej nu ska jag ta kvällen / Elina


Jacko min hund som jag fick ta bort i maj bara ett år gammal. 


Hej!

Idag tisdag, var jag på travet och körde Celcius i skogen ihop med Elina och Ullis, Ida och Micke, Elin och Triniton och Linnéa och Mendez :) En riktigt rolig tur :)
Kram Line

Färjestad

Nelly har dragit resultaten från Färjestad och jag kan tillägga att det inte gick så bra för mig och Zalsa placeringsmässigt. Jag är dock nöjd med hennes insats trots att tiden inte blev bättre än 2.11. Första varvet öppnades på 1.53 och då var vi inte så långt efter så jag tror hon gick bra första varvet i alla fall. Sen så var vi så pass långt bak att vi tappade lite motivation både hon och jag =) Hon har inte gått mer än ett snabbjobb sen början på juli så jag är ändå stolt över henne. Ser fram emot lördagens lopp på Årjängsbanan och har större förhoppningar där, vi är handikappade efter 2.08 och jag vet att Zalsa kan springa på sitt rekord så det är det jag hoppas på då.

Jag är också väldigt stolt över Line och Linnea som körde Mendez och Trinition på ett mycket bra sätt, trots oplacerade, båda gick godkända prestationer på helt okey tider. Jättekul när det fungerar när vi är iväg och tävlar.

Startslistan till Årjäng på lördag finns att läsa på sptf.nu

Trevlig kväll
/// Johanna

Fräda igen :)


~Edvin~

Veckorna går fort nu :) Ja för mig har det varit jobb & häst hela veckan :) Edvin gar gått 7 galopp intervaller i sandbanan med Julia & blivit körd som vanligt! Skodd blev han i tisdags så te vecka blir det att testa det med ett snabbjobb troligen :D
Idag var det travskola igen & eleverna var det full rulle på idag med :P
När vi åkte hem körde jag på en grävling, usch, men så blir det när man springer rakt ut i vägen..:S

Jag önskar alla som ska starta imorrn på Färjestad LYCKA TILL :D Hade kul & vart med men ska jobba :)

See ya, Vickan :)
Tänk vad lite färg kan göra

Idag har travskolans gamla speedcart fått ett nytt liv.
Eftersom jag har blivit förkyld så har jag bara varit ute med en häst idag så passade jag på att börja måla en av alla vagnar.
Den gamla speedcaren har sett väldigt risig och ful ut, men nu är den mörkblå och mycket stilig om jag får säga det sj. Fast på slutet märkte jag att även jag va blå på några ställen haha.

Imorn blir det snabbjobb med lilla rubi för att se om den nya balansen fungerar och så ska även celcius få ett bad eftersom han ska tävla på lördag.

// ElinaEn helt vanlig torsdag

Ja då sitter jag ner och tar det lugnt för första gången idag, dagarna är fullspäckade och denna likaså. Det började med föreläsning i Karlstad 8-10, sen väntan på buss som går kl 11:55 hem till Årjäng. Väl där hämtade jag min och Peters nya dator (vår gamla kraschade i söndags) och startade upp den snabbt och drog sedan till stallet. Städade åt våra fyra hästar och sen kom Peter och vi tog en tur tillsammans med mig i sadeln på Highen och Peter bakom Albert. Vi red/körde motion med några snabbare ruscher, är så kul när det går fort =)

Efter det var det Zalsas tur att röra på kroppen, vi körde lite intervaller och hon tog i och ansträngde sig idag så jag är nöjd och förväntansfull inför lördagens tävlingar på Färjestad. Jag ska köra mitt första autolopp och det ska bli riktigt kul, vi fick dock väldigt dåligt spår, 7, men det är bara att köra på ändå. Vi har haft mycket otur och motgångar den här säsongen, bl.a. envis hosta, men nu är vi på rätt spår lagom till säsongen tar slut. Vi får leta lopp i Norge framöver och se om det finns något passande på Momarken. Nej nu ska jag fixa med min nya dator och se på tv:n lite.

Trevlig kväll mina vänner
// Johanna

Länk till startlistorna på Färjestad finns inne på sptf.nu under fliken tävling, välj Färjestad på datumet 11 sep i kalendern. Kanske finns det någon som inte vet vart man hittar dem, men nu vet ni. 
Highwayman, foto: Lene
Jag och Zalsa på Åmål 5 juni, gick käpprätt åt fel håll, diskad. Hoppas på bättre resultat på Lördag!!!

Galoppträning!
                            DAGENS TRÄNING!

På schemat stod det galoppträning på sandbanan för Edvin! :D
Elina & Rubinen hängde med också, ju fler desto roligare! 

Först visade upp oss lite på stallbacken för Viktoria :P
Sen skrittade vi iväg mot rakbanan & satte igång!
Edvin, ja han har ju såklart fattat galoppen med galoppträningen nu! :D Han vill bara sätta full fart efter Elina & Rubinen;) PIGG OCH GLAAD! Han har lärt sig också att det är okej att galoppera när man säger gaaalopp!!

Nej nu ska jag ut och natta mina egna sötnosar! :)

Kram Julia

Hej!

I söndags jobbade jag med ponnyridningen på Tingevi och sen efter det hjälpte jag Viktoria med hö :) Sen körde jag Mendez tillsammans med Viktoria och Edvin :) Senare idag ska jag upp till travet också :)
/Line


Soliga SöndagJärvsöfaks - KUNGEN

Idag har ja vart på travet hela dagen, hade stallet på morgonen & sen va ja en sväng till Tingevi & kolla på när bror min spela fotboll... Trav är ju mycket roligare tycker ju jag då :P
Sen körde jag & Line massa hö, & tog oss en tur i skogen med Edvin & Mendez:) Edvin va underbar & tycktes trivas i sällskap med nån mindre! :) Mendez pinnade p åbra efter. Härligt väder var det med så det gjorde de ju ännu bättre :)
Alla hästar fick hö & kraft & vi gjorde klart allt i stallet, alla nöjda :)
Sist bjöd ja Line på en mjukglass för ja tvinga upp na på loftet stackarn..:P Gött vare :)

...Satt & tänkte tillbaka på tiden på Lillerud & saknar den verkligen, det är gött & slippa skolan men allt annat var så himla sköj :) Allt bus man hitta på & så roligt man hade i stallet med alla hästar.!!
Praktiken hos travtränarna, spec hos Jan-Olov Persson där det bara var kallblod & självaste Järvsöfaks :D Det var grymt & få hälsa på han, en gång hade vi till & med tur & fick åka pullert bakom honom, tänk att man satt bakom en häst som sprungit in 21 miljoner & har 201 segrar, det kändes väldigt härligt :) Man var i himmelriket bland alla fina kallblod där:) Komnes Faks, kallad Lillebror var själv min favorit, jätte snäll o köra & hur go som helst... Skulle gärna vilja ha han med :)
Vill tillbaka dit igen..:D


Lillebror <3


Pullert bakom Faksen

Så alla ni som är trötta på skolan, ta vara på den, de går fort kan ja säga :)


Viktoria


Ridtur i solen

Igår, lördag, var jag ute och red på kära Albert tillsammans med Malin Svensson och Zalsa. Vi red en lång tur i skogen och bara njöt av det fina vädret. Tyvärr är det ganska blött i skogen så ibland vägrar Albert gå framåt =) men med lite uppmuntran så går det bra. Jag väntar på att det ska torka upp mer så vi slipper alla vattenpölar.

Efter kanske 45 min så red vi ut på vägen och avslutade med tre galoppintervaller i högt tempo, det tyckte Albert och Zalsa var kul. Jag glömde tyvärr ta några kort på oss när vi red men tog några på Albert, Zalsa och Highwayman när de åt. Highwayman liecar min sambo Peter Strömberg.Albert i sin box, Foto: Lene, vår granne i Struven där hästarna bor
Highwayman, alltid glad och trevlig
ZalsaAlbert vägrade vara med på kort när jag ville =)Zalsa, Highwayman & Gazza Girl foto: Lene

Lördag 4/9

Idag har jag varit på travet och ridit galoppträning med Celcius i sandbanan, Linnéa och Nelly var med också. Men innan vi red ut så tog vi kort på alla hästarna som snart kommer ut här på bloggen tror jag. Riktigt rolit var det!
Men nu har jag nyss duschat. Vet inte riktigt vad jag ska göra sen.

/ Line


Pigga & glada
CIRKUS hade överskotts energi imorse i hagen när jag släppte ut dem! Roligt att de är pigga o fräscha! :)

Idag blir det att sätta igång ARIELLE efter en längre vila i sommar:) vi får se hur det går... ;)

/ Julia


FredagsmysJa då var det dags för mig o göra första blogginlägget :) Kul!
 
Idag har jag vart ute & kört min prins Edvin :P När jag var & hämtade honom i hagen så tog ja med Elinas lila lekboll för o testa om Edvin tyckte den va kul. Ja jösses va ja skratta, först fatta han inte vad han skulle göra så ja sparkade runt den lite för o se vad han gjorde.
Till slut tog han tag i den o kastade iväg den, men sen blev det fotboll istället baklänges, ja ni hör ju själva hur konstigt det låter men det var underhållande o se på och han verkade uppskatta den konstiga saken som han faktiskt får bita på, till skillnad från när han står på gången o vill äta o smaka på allt :) Men det är ju de som gör han så charmig, en liten retsticka är han mä :P Han vet att han inte får skrapa med hoven på gången men lämnar man honom för en sekund så ser & hör man hur han försöker igen..:P Jaja men ja älskar honom för de endå :D

Sen bar de ju ut i skogen med Elina & Ullis och eftersom de hade mött två älgar igår så tyckte jag att ja såg älgar överallt, usch älgar är inte mitt favoritdjur men vi överlevde tack o lov :)

Avslutade eftermiddan med att ha travskola med 7 stycken väldigt pigga & livliga barn, (kanske inte så konstigt, de är ju faktiskt fredag:)) & idag körde o red vi på stallbacken, så duktiga så :)

Nu ska ja gå ut & ta in de små fyrbenta som står o väntar här hemma, Arielle & Cirkus. Han hälsar till sina kompisar på travskolan & alla snälla travskolebran o hoppas de har de bra :) Sen blir det fredagsmys för min del :)

Gokväll :)
//Viktoria


Skogstokig

Haha nu förstår jag varför ingen ville rida in Ullis när hon stog på Lillerud. En riktig rodeohäst var hon igår när jag och Julia skulle rida galoppintervaller i sandbanan. Så de gäller verkligen att va sadelfast när man rider ut på henne =)
Men idag var Ullis mycket lugnare när vi körde tillsammans med Johanna och Albert.

Det märks att de har blivit höst nu för då börjar alla älgar att titta fram ur skogen och hålla till på rakbanan. Dom är inte heller speciellt rädda utan står gärna kvar i diket och tittar på när man kör. Vi får hoppas att älgjakten drar igång snart för jag vet inte riktigt hur mycket mina nerver klarar av. Tycker inte riktigt om att ha två stora älgtjurar som publik.

På tal om kaniner så har den första ur Fionas kull flyttat hemifrån, så nu är det bara sex stycken kvar som letar efter ett nytt hem. Så vill ni ha kaniner så hör bara av er =)

Over And Out / Elina


Torsdag 2 sep

Idag var jag och Elina ute och tränade våra kallblod, Albert och Ullis. Vi körde tillsammans en sväng sen körde jag intervaller med Albert på rakbanan, han kändes fin och spänstig, vi körde ca 1.42 tempo.

Elina körde också fort med Zalsa åt mig och hon gick ca 2.08, men hon är svårmotiverad så jag hoppas hon springer på bättre på Färjestad den 11 sep. Vi provade med springrem och boots bak och det fungerade okey.

Nu har jag och Elina ätiti sushi och myst framför tv:n =)


Johanna Karlin

Platser kvar på knattekurs & vuxenkurs

Vi har plaster kvar på knattekursen på travskolan, kursen är för barn 4-6 år och tiden är torsdagar kl. 16:30-18:00. Ledare är Therese Nevland och ledarssistent är Nathalie Myhrén.

Vi planerar en vuxenkurs. Lär dig köra och ta hand om en travhäst, vi vill ha just dig som deltagare. Ingen är för gammal för att gå på travskola!!!

För information och anmälan ring travskolans mobil: 0761358706

Johanna Karlin

Välkommen till vår travskolas nya blogg!

Nu har vi på travskolan i Årjäng startat upp en blogg där ni kan följa vad som händer på travskolan och följa oss ledare när vi tränar och tävlar med våra egna eller travskolans hästar. Vi ska uppdatera så ofta vi kan och vi hoppas att denna blogg kan samla travintresserade barn, ungdomar och vuxna och att det blir intressant läsning för er läsare. Kommentera gärna så mycket som möjligt så vi får feedback på det vi skriver.

 

Johanna Karlin


RSS 2.0