Första gången!

Hej!

Det är blir första gången jag bloggar, så ska bli kul att prova på det med!

Som de flesta av er redan vet, så har vi Nypon II och Johny Russ i vårat stall. Och från och med i år har vi även fina stoet Troll Twix (Rek 1,58,8) E. Raider i vår träning, det ska bli kul och följa henne och se om hon kan utvecklas lika fint som våra andra hästar har gjort.

Nytt för iår är också att jag har blivit B-tränare, vilket innebär att jag även får träna stora hästar.

Istraven har nu dragit igång, vi har bestämmt oss för att inte starta våra hästar mer än 2 istrav var.
Vilket är lite synd eftersom Nypon blev istravschampion förra året. Vi kommer att satsa på träningen framtill de "riktiga" tävlingarna börjar i Maj.

Idag har jag varit uppe hos Johanna på kontoret och planerat både vuxenkurserna och rid/körlägrena.

Jag har vuxenkurserna själv i vår, och vi kommer att starta upp 8 feb med de vuxna som fortsätter. Vi kommer nu kalla den kursen för "förberedandekurs inför b-tränarlicens", och det finns fortfarande någralediga platser kvar!

Rid/körlägret blev en stor succe förra sommaren och iår har vi utökat genom att ha 2 läger och ett dagläger för de mindre.
 Info om detta ligger ute på travskolans hemsida!

Jag börjar lära känna travskolans hästar riktigt väl nu, och det är kul att se att alla hästarna verkligen har en egen personlig!       
Celcius är den ambitiösa
Linus är den smarta
Mendez den coola
Triniton stallets busfrö
Hilda den som är mest tävlingssugen
Miami och Wirre är ju bara för snälla!

Men måste nog ändå säga att Miss lilla Wirre verkligen är min favorit, finns nog inte många varmblod som kan skritta/jogga i shettisarnas tempo,men när det gäller tänder om och blir dunder pigg!

Tror det får räcka för den här gången, ska försöka komma in och blogga minst en gång i veckan så den här bloggen hålls vid liv.

Ha en trevlig vecka// Sandra!


Nypon och Johny tillsammans med deras följeslagare Caroline!


Troll Twix när hon vinner på årjäng tillsammans med Lina klang. (Det som är lite roligt med den här bilden är att det var första gången caroline och Nypon håll på att vinna tillsammans med fick stryk jämt på målfoto) =)
Rena rama travloppet!

Nyss hemkommen från måndagens travskola, en intensiv Silver/Guld kurs - förberedande licenskurs.
Idag har vi tränat på voltning på banan, gick jättebra. Vi hade med alla 5 ponnier på 7 pigga tjejer, så två fick stå vid sidan om en stund innan byte & kolla läget.
Linus & Triniton hade ryttare på sig medans Mendez, Celcius & Hilda hade sulky bakom sig. Bytte spår emellan så att nästan alla fick olika spår. Jag tyckte att alla skötte sig utomordentligt bra, önskade bara att det vore lite ljusare så man kunde se lite bättre, men nu går vi åt rätt håll iaf :) Supernöjd & man blir så stolt när man ser de hittar spåren fort & lätt & kommer ihåg bättre än mig ;P haha. sen fick de köra/rida 1000m i snabbare tempo, & då kom tävlingsinstinkten fram, härligt & se :D Snart dags för istrav...

Det var ju istrav i lördags då travskolan hade med alla hästar. Börjar med ponny, där Mendez & Line var tvåa på nytt rekord (som inte gills eftersom de är bygdetrav), Triniton & Jessica var trea & klart förbättrad sedan sist, Julia & Hilda var sist men kämpade på bra :) Sedan var det b-ponnyerna & där slutade Jessica & Celcius tvåa, Line & Linus var sexa! 

De stora gick monte. Miami var trea med Matilda, Wirre var sexa med galopp med Maria. Både gjorde det bra igen, men Wirre har visat att hon inte håller för utbildningslopp så vi får se hur det blir! Väldigt nöjd med dagen igen iaf :)

Danuta har även flyttat hem till Nelly efter mååånga år som travskoleponny, 19 år gammal då förtjänar man pension, det är hon värd :)

Bilder från i lördags finns på www.travskola.se

Vi hörs igen :)

Kram Vickan
 


Istravspremiär

Då var första istravet 2012 avklarat, kan sammanfatta det överlag att jag är väldigt nöjd :)
Mendez & Jessica gick & vann, Triniton var 5a, Hilda dg, Linus 4a, Miami 4a, Wirre 5a.
Ja gjorde så att jag tog av all övrig utrustning på ponnyerna för att se vad som kan göras. Det kommer att bli lite ändringar på några tills nästa gång :) Men var rätt nöjd endå!

Sen till Miami & Wirre som enligt mig stog för dagens prestation, mest Wirre. Miami reds av Julia & Wirre av Maria. Wirre har ju problem med sina karlleder men de har varit fina länge nu men så skavdes de upp av bootsen för några dar sedan. Galopperade i värmning & jag var lite uppgiven. Miami såg jättefin ut iaf. 
Starten gick & båda stog på benen, vi ville iaf att Wirre skulle vara med i starten så de voltade på "riktigt" med flera hästar. Båda hängde med 500, 1000, 1500m & in i mål. Ja trodde knappt det var sant.
Ja kan säga att de motståndet som var inte var helt lätt, tjänat 2-300 000 kr mer än våra snälla kusar. Nu är ju våra hästar med i utbildningssyfte men de ska fortfarande klara gå någorlunda fort. Vilket de verkligen gjorde, gick 1.23.5 i monte, Wirre har ett trav rekord på 1.19. Jag är då säker på att vi var gladast där vi stog bredvid när de passera mål, så fruktansvärt grymt kul var det :D En eloge till Maria som stog för dagens ryttar presentation på våran Wirre tyckte jag.
En bra lördag var det ;)

Bilder från dagen finns på www.travskola.se 

Nu laddar jag för en ny vecka, det betyder nya möjligheter :)

Kram Viktoria

  

Bilder


 

Gott nytt år!!

Gott nytt år på er, har inte kunnat uppdatera i helgen för internet här i skogen har inte funkat.. Men iaf det som hände förra veckan var att Miami & Wirre vässades för istravspremiären på lördag. Miami gick i sulky med mig, bakom mig red Camilla på Larry som ville träna & efter det Julia & Wirre. Fina & pigga hästar i 28-30 tempo.
Vi hade även jullovsaktiviteter nu under veckorna & det kom två stycken tjejer på "egen häst", vi gjorde allt som hör till att ha egen häst & var ute på en skogstur i skogen & sen fick de smörja selarna efter sig. Uteritt anordnade vi såklart, var meningen torsdag men regnet stog som spö i backen så vi flyttade de till fredagen då vädret var betydligt bättre :)
Under helgen blev ju alla hästar ett år äldre, grattis till dom :D
I måndags gick Miami & Wirre sista jobben inför lördag under sadel. Maria Persson ska rida Wirre & Julia Miami. Det gick bra förutom att det var dåligt fäste på banan så vi får hoppas banan håler ihop tills på lördag :D Ni kommer & tittar va? De som ska starta är Linus, Triniton, Mendez, Hilda, Wirre & Miami :) Håll tummarna för att det går bra!
Fortfarande inga bilder men ja lovar det kommer :)

Vi hörs snart igen!

Kram Vickan

RSS 2.0