Trav/rid lägret 2011

Här kommer massa bilder från lägret i Sillerud som vi hade nu i måndags till onsdag. Vart väldigt lyckat :D
Härliga bilder, eller vad tycker ni? :D

Här kommer lite privata bilder med! Mina hjärtan <3Glad midsommar :D

Kram Viktoria

Förberedande montélicenskurs

Är du intresserad av att ta montélicens på stor travhäst till hösten eller är nyfiken på montésporten och vill prova på? Anmäl dig till sommarens kurs och utveckla dig i din montéridning.

Kursstart:
Vecka 27, anmälan 0573-711545 senast mån 4 juli
Kostnad: 150 kr/tillfälle eller 500:- för hela kursen
Tid: 18-20 Ålderskrav: 16 år i år
Ledare: Maria Persson Tillfällen: 4 st, torsdagar förutom vecka 28 då är det onsdag

Vi hoppas på deltagarintresse och att denna kurs sedan leder till att någon vill ta montélicens till hösten och att vi då satsar på att få ihop montéprovlopp på onsdagarnas provloppskvällar. Någon kanske vill ställa upp bara för att fylla ut volterna, som redan har licens, och det uppskattar vi enormt. Hör av dig om du är intresserad av att delta eller hjälpa till!

/Johanna


Uppe på Globens rygg sitter Julia Eriksson i solsken


Resultat och bilder

Bilder och resultatsummering från Årjängstravets ponnyheldag, bättre sent än aldrig =)
Under veckan som gick har några av Årjängs ponnyer varit iväg på tävling. Julia och Hygglo vann sitt lopp på Åby på nya rekordet 2.09,5 Grattis!!!
Johny Russ och Nypon II var på Eskilstuna under dubbeltravet och bäst gick det för Johny som gick nytt rekord, 2.12,9 och var trea på söndagen.


Julia Erlandsson och Hygglo när de vann i Årjäng den 11 juni>
Foto: Jerker Klang/Johanna


Bra häst men mindre imponerad kuskinsats och lite annat krångel =)

Då har Årjängstravet haft sin heldag för ponnytravare och vi hade i alla fall tur med vädret. Jag hade en lite motig dag och det lyckades ske ett och annat som inte var av det roligaste slaget. Vi inleder med att jag fick avstängniing i tre veckor för bristfällig utrustning. Det är verkligen hemskt fel av mig att inte kontrollera bättre så det är ett råd till alla aktiva, ut och dra och slit och kontrollera din sulky så den är fräsch. Efter provstarten i Zalsas första lopp när Matilda skulle köra känner hon att det inte känns rätt och ser att sulkyskalmen håller på att gå av så hon åker ut och vi får låna Viktoria och Julias sulky istället, Tack till er. Snabbt byte och ut för starten skulle gå i loppet. Zalsa gör ett jättebra lopp men galopperar tyvärr två gånger och sen fick Matilda köra på safe, hon gick 2.03,9.

Sen var det min tur att köra ett lopp över 2820 meter, jag tänkte att det skulle bli tufft att hålla igång henne så länge men jag hade fel. Hon ångade på jättebra och jag tror vi kan ha haft segerchans om hon inte galopperat på bortre lång på sista varvet. Men sen hänger vi på Ratatas Raimon och Min Ty och jag blir lite väl ivrig på slutet (tävlingsinstinkten står in) och jag begär lite för mycket så hon hoppas över mål som trea. Bu för mig, jag kände mig sjukt besviken på min kuskinsats men grymt nöjd med hästen som jag räknade ut gick 2.00,7. Vi fick inget resultat eftersom vi var diskade men det är enkelt att räkna ut. Hästen är på topp och det är det viktigaste. Det kan bli en spännande fortsättning på sommarens tävlingar.

Tillbaka till avstängningen, den lyckades falla in uselt, jag är avstängt på midsommardagen då Årjängs har ett insprängt och på dagen före stordagen då Årjäng har ett till insprängt. Tur att Matilda kan köra och att inte hästen är avstängt =)

Annarts gick det väldigt bra för Årjängsekpagen, Melody af Jäboruder, Hygglo och Johny Russ vann lopp och vi fick många fler bra placeringar. Jag uppdaterar mer om resultaten senare i veckan när det lagts ut bilder också.

Nu ska jag åka till hästarna och förbereda Albert för Marie Bolk kommer till oss och ska ha privatlektion. Hon ska instruera mig i hur jag ska longera honom för att jobba med att få honom nera rakriktad. Det ska bli jättespännande och kul för Marie är verkligen jätteduktig och inspirerande.

Ha det bra
/Johanna


Zalsa i sin utebox

Sommar - fullt upp

Ja då var det längesen man var här sist... men nu blir det några ord!
Somrarna för mig innebär fullt upp från morron till kväll. Jobb på fyra olika ställen, hästar, vila & äta, o kanske lite bada! Men de är ju jag själv som väljert ;) Men iaf inte så intressant men nu snart åker Arielle & Cirkus iväg till Flood, spännande tycker jag. Första gången vi lämnar bort Arielle på de 10 åren vi haft henne. Men de känns bra att det kommer till dom, som åxå älskar hästar, så jag tror hästera kommer bli väl ompysslade, så de ska bli roligt att se & hoppas allt går bra :D 

Edvin & Globen går på bete. Globen kändes inte fräsch då han var lite halt & behandlades. Så han går förtillfället på bete med Ullis & Wirre. Kommer låta han gå på bete ett tag så han får växa lite mer utan att störas av träning, & sen drar vi igång igen.
Edvin försöker vi få igång ryggmusklerna på innan de på allvar drar igång för hans del. Han börjar bli rundare hela han, vilket är toppen då finns det att ta på senna :) Så i Juli förväntas han börja på "riktigt"!
Några halv intressanta ord men bilder är roligare :)


Edvin kompis med moffa


Arielle visa att hon fortfarande vill springa i ett jippolopp


Cirkus i paradiset


Tog mig tid att gå på elitloppet :D


Wirre sur, Globen GLAD :D

Ja de va de för denna gången, vi hörs te hösten ;)

Kraam Viktoria

Resultat och startlistor

I ponnyloppet i Åmål gick det bäst för Floxx och Magdalena Åhlin som jag helt glömde att nämna tidigare, ber om ursäkt. Han gick rekord med råge som fyra på tiden 2.11,8. Johny Russ blev 5:a på 2.20,8 och Zemper 6:a på 2.20,7, fullständigt resultat.

Startlistorna är klara inför Årjängs ponnytravdag nu på lördag. Du ska väl dit och heja fram Årjängsekipagen?


Floxx och Magdalena Åhlin med Ratatas Raimon på utsidan
Foto: Jerker Klang

/Johanna

Resultat och kommande starter

I måndags startade Celcius och Maximillian III på Färjestad och placerades 5:a respektive 3:a, fullständigt resultat. På måndag kör Åmålstravet kvällstrav och har ett insprängt ponnylopp, startlista, där två Årjängshästar startar. Johny Russ och Rovalds Zemper årsdebuterar båda två, Johny med Caroline Mattsson i sulkyn och Zemper med nya tränaren och kusken Nelly Jernberg. LYCKA TILL!


/Johanna

RSS 2.0