Färjestads ponnytravdag 27 aug

Anders Erlandsson ger en sammanfattning över hur det gick för Årjängsekipagen denna tävlingsdag.

Årjängs duktiga ponnytravungdomar fortsätter att skörda framgångar
på banorna runt om i landet, lördagen den 27:e augusti var det en heldag med ponnytrav på grannbanan Färjestad och det var många Årjängsekipage som höll sig väl framme och gjorde en hel del fina resultat.
 
I lopp 3 startade Mendez med Linnea Alfredsson som kusk, gjorde ett fint lopp ute i spåren och vann säkert på 2.55.3, detta var Linneas första kuskseger, men säkert inte den sista, även Rågsvedens Toomai och Solkullens Arielle gjorde fina lopp i skymundan..
 
I lopp 4 gjorde Enets Bacardi och Erika Olausson ett topplopp som 2:a på nytt rekord 2.19.0, även Conrad fick med sig en matlapp hem.
 
Johny Russ kom till start i det 5:e loppet med Caroline Mattsson i sulkyn, även han sänkte sitt rekord när han knep 2:a platsen på 2.13.3.
 
I lopp 7 var Nypon II ute, även han med Caroline Mattsson som kusk, gjorde ett mycket bra lopp mot stenhårda hästar och blev 4:a på nytt rekord även han, 2.54.8
 
Dubbelseger så till Årjäng i 8:e loppet, Erik Horpestad vann överlägset med Maximillian III efter en rejäl rekordsäkning till 1.54.1, 17-åriga Soltrippa gjorde en övertygande comeback för Julia Erlandsson och travade även hon nytt rekord, 1.57.0, och vann säkert klungspurten en bit bakom Maximillian III.
 
Ny dubbelseger till Årjäng även i 10:e loppet, Rovalds Zemper pch Nelly Jernberg vann på tiden 2.16.7 en längd före Enets Bacardi med Erika Olausson som tog en ny 2:a och som även gick ett nytt rekord igen, 2.18.4.
 
I lopp 11 så gjorde Årjängsekipagen, Mendez och Melody af Jäboruder, båda bra ifrån sig och fick med varsin matlapp hem till Årjäng, Melody travade dessutom nytt rekord på 3.03.4.
 
Dagens sista lopp var ett lopp i Årets russ-serie och där gjorde Hygglo och Julia Erlandsson återigen ett bra lopp och slutade 3:a på 2.09.6, Ola som hade en hård batalj med Hygglo under loppet slutade 4:a på 2.05.5 och Nypon II gick 2.00.1 och slutade 6:a, Johny Russ gjorde bort sig med galopp och blev diskad.
Både Hygglo som slutade 3:a i russ-seriens grundlopp som pågått mellan maj & augusti och Nypon som där slutade 4:a är därmed kvalificerade till kvartsfinalen som för deras del går på Åby den 10 september.
Mendez i ett annat lopp tidigare i år

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0