Startlista, rekord antal ponnyer

Nu är startlistan klar och det är rekord för i år med antal ponnyer, 26 stycken för att vara exakt. Jag hoppas att jag gjort allt rätt nu när det var så många att hålla reda på =)

STARTLISTAN

Johanna Karlin

SPORTLOVET

SPORTLOV vecka 9

Vi kommer att ha aktiviteter på Travskolan under sportlovet, dels för att locka nya elever och för att gör roliga saker med elever som redan går hos oss. Har du en kompis som är intresserad, tipsa om oss och att man kan komma på prova-på under sportlovet.
_________________________________________________________

Prova-på för dig som inte går på Travskolan. Pyssel i stallet med hästarna samt prova på att köra häst och rida. Alla åldrar är välkomna. Aktivitetstid: tre timmar

Tillfällen:                              Mån: 16-19                                     Avgift: 50 kr

Ons: 11-14                                     Avgift: 50 kr

________________________________________________________________

För dig som redan går på Travskolan. Pyssel i stallet med hästarna, samt körning och ridning. Vi leker lite lekar och har det kul tillsammans. Aktivitetstid: tre timmar

Tillfälle:                                   Mån: 11-14 3-8 år                       Avgift: 50 kr

Tis: 16-19 8-15 år                       Avgift: 50 kr

_________________________________________________________________

Film- och spelkväll med snacks för dig som är lite äldre i teorirummet. Aktivitetstid: två timmar

Tillfälle:                                   Tis: 19:15-21:15 11 år-              Avgift: 50 kr

________________________________________________________________

Uteritt för dig med egen häst och erfarenhet av alla gångarter, ledarna på Travskolan följer också med på sina egna hästar. Ta med korv m.m. så ordnar vi så att vi kan grilla. Aktivitetstid: 4-5 timmar

Tillfälle:                                     Fre: 9-14 (vi rider iväg 10)

 

Anmälan för alla aktiviteter till Johanna Karlin: 073 83 41 776

 

 


STARTLISTA

Nu är ponnylistan klar inför lördagens istrav på Arvikatravet: Startlista


Kram Johanna


Hej!

Igår var det istrav här i Årjäng, och jag kom 3:a med Celcius och är väldigt nöjd :) Idag var jag på travet och hjälpte Viktoria med lite olika saker :)
Ha det bra!
Kram Line

Händelserik vecka :D

Här kommer min vecka i text och bilder :)

Måndag: Var på ATG hästklinik i karlstad med Edvin. Han ville inte med, ville hellre vara kvar hos Toxic i hagen, så det var en del gnäggning och skrapning i transporten. Men fram kom vi och vi  gick och hälsade på i Lillerudsstallet, han såg inte ut och längta tillbaka och det tror jag inte han gör heller :) Men det var ju inte därför vi skulle dit utan det var ju för att kolla Edvins skada. Vi fick vänta ett tag på Nina (veterinären), och medans vi väntade var han vild och skulle inte stå still alls, sen när hon kom så fick ja springa med honom en kort sväng utan att hon böjde honom. Inge halt sa hon :) 
Han fick en spruta som gjorde att han blev drogad, eftersom hon skulle köra ultraljud på bakbenet. En helt ny häst blev det som var lite borta och väldigt lugn. Vi gick sakta bort till en annan avdelning där han fick stå i en tvångsspilta så Nina kunde göra de hon skulle göra. De gick ju väldigt bra dåe, skadan är så gott som läkt och såg väldigt bra ut :D
Så det som gäller nu är långsam träning i 6-8 veckor, med varvad skritt och trav. Värme före och kyl efter på benet. Sen innan det blir snabbjobb så kan ja välja att kolla det igen och se hur det ser ut då!
Julia var ute på premiärturen på ryggen idag sen i November, ja hon sa han var mer i luften än på marken så jag tror det var en glad pålle som tyckte de va sköj och få komma ut och göra något igen :) Så fort skorna är på igen blir det vagn bakom, de blir spännande!

 
Bushästen!

Onsdag: Idag hämtade jag hem min nya häst, Global Myth. Elina följde med mig och var sällskap och till god hjälp. Kan ju berätta lite mer om han. Han är 4 år, valack, stor (1.70-75 cm i mankhöjd), ostartad och är ett varmblod. Jag köpte honom för att Lasse Dunder kom till Elina och sa att han visste en tränare som hade en snäll häst till salu. Jag började fundera lite och det blev ju till slut att jag ringde och frågade om han var kvar, åkte senare och provkörde honom. Så nu har jag två stycken stora :) Globen som vi kallar honom behöver troligen tid och träning. Han är som sagt stor och har lite svårt att få plats när han travar, så då får man hålla på och träna och se vart det tar vägen. Han såldes för att han inte hans med och behövde mer träning än vad de kunde erbjuda, så träningen drar igång imorrn. 


Global Myth!  

Torsdag: Jag jobbade morgonen åt mamma, sen åkte jag till stallet i Årjäng, mockade och pysslade om Globen, handlade hästgrejer och köpte spån till Edvin. Åkte sen till nästa stall och Edvin, tog in dom och pysslade med honom. Sen hem och in med Arielle och Cirkus. Efter det kvällen :)


Ompyssling!

Lördag: Ja min första kurs på lördagarna, Istrav dagen till ära. Ut med de hästar som inte skulle starta, mocka, ge de mat och fixa klart stallet. Frukost och sen börja med hästarna. Värmningen gick bra, sen fick vi göra ett sulkybyte för att man måste ha hjulskydd även på istrav fick vi höra. Jag tog fel sele och så där och jag tänkte nej, hur blir det här nu då...:S Men det gick iaf bra till slut och alla skötte sig toppenbra :D Så jag är nöjd med dagen trots lite krångel, ser framemot nästan gång igen!

Söndag: Alldeles för kallt idag tyckte jag. -23 när ja åkte hemifrån. Väl i årjäng gav jag alla hästar lite hö inne för att vänta på att solen skulle komma fram så den värmde lite. Den var fort framme och då var det pigga kusar som sprang i hagarna :) Line kom och vi testade den "nya" inhänganden, har nu att blått rep istället för kedjor.
 

Så här såg de ut först....

Ja trassel blev det såklart först men när vi sen fick upp de blev det bra. Jag och Elina har gjutit i det svarta stolparna så de inte ska blåsa omkull så vi hoppas det ska funka bättre nu. 
Efter stallet var klart så smörjde jag några selar, Travskolan börjar ju imorrn igen så då ska allt va i topptrim. 

Julia kom senare, hon skulle få äran att rida premiärturen på Globen. 


Vi började på stallbacken och sen några varv på bana.


:)

Så där det var min vecka det. Hoppas att eran åxå har varit bra!

Kraam Viktoria
 

Ullis ska bli mamma!

För er som inte vet så ska Ullis bli mamma istället för travhäst. Förra veckan när jag körde fort med henne så fick hon ont i sitt bakben igen så nu är hennes travkarriär över. De va väldigt tråkigt eftersom jag tror att Ullis hade blivit en bra travhäst.
Först så la jag ut Ullis på annons men de tog inte länge innan jag ångrade mej! Så nu har jag bestämt mig för att behålla henne och ta ett föl istället.

Så nu kommer de flesta av mina inlägg handla om hur de kommer att gå för mamma Ullis.Ullis blivande Kille ;)

/ Elina

Veterinärbesök

Idag började dagen med jobb på kontoret där jag bl.a. gjorde startlistorna inför lördagens istrav. Hoppas b-loppet blir jämnare denna gång. Sedan hämtade Peter mig vid halv ett så drog vi till Karlstad med en som vanligt masig Albert där bak tillsammans med kompisen Zalsa som fick agera transportstöd. Lite synd om henne att behöva stå bredvid den mashögen men hon gjorde ett hyfsat jobb för han stod något stillare än i tisdags =) Vi hade tid kl 14 men kom inte in förrän typ 14:40. När man är hos veterinär, för er som inte vet, så backar man in hästarna i en spiltbox där de får stå och vänta på sin tur. Zalsa hade tur för hon kunde använda spiltan som box och vara fri under vänteperioden.


I väntan på domenDet moraliska stödet vägg i vägg


Till sist var den stora hästen som var före oss undersökt, röntgad och sprutad och då blev det äntligen Alberts tur. Först fick han springa utan att hon böjde och redan då syndes det lite att han var halt höger fram (Enligt veterinären Nina, jag har svårt för att se) Sedan böjde hon igenom, knä och kota på alla 4 benen och det visade sig vara en kvarts hälta på höger framknä och även lite på vänster framknä. Alltså samma som sist fast mildare. Jag filmade en böjning på ena bakbenet samt när han sprang på hältutredningsgången tillsammans med Peter. Peter och Nina diskuterade hur Bazire tränar sina hästar om ni undrar =) Jag borde ha filmat böjningen som visade utslag men tänkte inte på det. Denna böjningen visade ingen reaktion.


Utdrag ut en hältutredning

När hältorna var konstaterade så var det dags att spruta lederna i framknäna. Albert drogades så han blev trött och sedan sprutades han med tuppkam som det är 14 dagars återhämtning efter. Innan vi lastade vägde vi båda hästarna och Albert vägde 520 kg och Zalsa 320 kg. Inte konstigt att det gör ont om de ställer sig på ens fot.

Jag tycker det gick helt okey hos veterinären idag, med tanke på att han travade dåligt i loppet så vill man ju ha en orsak. Det hade känts jobbigare om inget varit fel för då hade det inte funnits något bra hopp om att han ska kunna tävla framöver. Så jag väljer att vara positiv och väntar på att det ska bli solsken för oss igen =)

När vi anlände till Årjäng igen senare så hoppade jag av vid travet för jag skulle presentera Travskolan på travets styrelsemöte idag. Jag fick väldigt bra respons så det kändes kul och bra. Flera har också sett reportaget om oss i NWT (Värmlandstidningen) idag vilket är jättekul. Hoppas fler blir sugna på att börja hos oss och lära sig om häst och trav. Klicka för att läsa reportaget.

Hoppas ni haft en trevlig alla hjärtans dag med era nära och kära!!!

Johanna
Startlista 19 feb

Nu är startlistan klar inför lördagens istrav som Blomskogs travklubb arrangerar. Jag har handicapat efter samma princip som tidigare och hoppas det blir bra.


Johanna

Hej!

Idag har jag varit på travet med Viktoria och fixat i stallet och varit ute och gått en promenad med Celcius och Linus :) Mysigt!
Kram Line

Härliga soliga vinterdag!

Vilken fin dag det har varit. Haft stallet idag och det var ganska kallt i morse men blev bättre när solen kom fram. Line kom med och vi grejade i stallet och sen när solen tittat fram så fick vi för oss att ta en promenad med Linus och Celcius. Vi var ute en timme och gick bort mot Klevane, härligt var det.

Här kommer sköna vinter bilder med två pigga och glada hästar :DLinus!


Pulsa i snöö!!
Utkik över Årjäng :)


Glada :)

Ja snart drar Travskolan igång igen, om en vecka, ska bli kul :)

Men först så ska Edvin till Veterinären imorrn, och på onsdag troligen så ska jag hämta hem en häst som jag har köpt :) Spännande vecka :)


//Viktoria
Slutar inom travskolan ett tag framöver

Nu har det hänt mycket på senaste tiden hos mig..
Både bra & dåligt, jag börjar med det som är bra!

Idag var jag på Naturbruksgymnasiet Lillerud och fick besked om att jag får börja där på måndag! :D
Gissa vem som blev glad! Min dröm gick i uppfyllelse där ;)

Det som inte är särskilt roligt är att jag måste sluta som travskoleassistent ett tag framöver eftersom jag flyttar till skolan, men jag kan lova er att jag kommer tillbaka efter jag har tagit studenten och kanske hjälpa till i sommar och lite övrigt. :)

Så kör hårt nu travskolan medans jag är borta ett tag! ;) 

Kraam Julia!
Jag rekomenderar skolan höögt för hästintresserade elever!

Trav

Idag startade Albert (Ederpilen) på momarken och blev 5:a på 1.37,9 och vi fick 2000 nok. Det tråkiga är att han blev rapporterad för orent trav och han travade verkligen inte så som hästar ska och som vi vet att han kan. Det blir en till tripp till veterinären för antagligen räckte det inte med en behandling av hältan eller så är det något mer som är fel. Jag tänker dock inte gräva ner mig för detta utan jag tror att får vi ordning på detta så kan han springa fortare. Det är ändå helt okey att klara gå 37 och ändå trava så dåligt som han gjorde bitvis.

Ett problem som på ett vis är ännu jobbigare är transporteringen till banan. Han var ännu vildare än vanligt och idag provade vi att ha lämmen åt sidan ifall han känner sig trängt samt ta av täcket men det hjälpte inte. Hästen är helt svett när vi kommer fram efter att ha masat hela vägen. Om någon har något förslag så varsågod att kommentera =) Han är inte nervös utan går snällt in och uppträder inte som att det är rädsla utan det är något annat. Bara vi kommer fram är han lugn och som vanligt. Så som han är nu så är det knappt så att det går att åka till Momarken =(

Zalsa gick dåligt i lördags och det var inte konstigt för hon var halt efteråt, jag fick dåligt samvete som inte upptäckte det och strök. Hon skoddes i torsdags och vi antar att det är en reaktion på det, har hänt förut nämligen. Sista gången vi skor så nära inpå ett snabbjobb/lopp.

Efter regn kommer solsken och då måste det ju bli regn igen sen och spricka upp i solsken igen efter det.

Det känns som vi hade solsken och nu är det regn men hoppas på solsken strax igen. =)

Kram
Johanna

TLA III kurs

Ojojoj då var man hemma efter en hel helg i Stockholm. Jag, Therese, Julia, Nathalie & Nelly har varit på kurs från fredag till söndag.
Vi har inte lärt oss så mycket nytt men vi har fått bra ideer och tips på massa bra saker som vi ska föra vidare. Säkerhet, olyckshändelser, lektioner m.m. Haft bra lärare så det har inte vart tråkigt.
Vi har haft väldigt roligt också, fartfyllt utav dess like, så nu är ja helt slut plus att jag är förkyld så blir det ju inte bättre :P Men kul har det vart :D Här kommer lite bilder!


Den här ska ni lära er, tänkte även skriva upp den på tavlan i teorirummet!


Den här tjejen Nathalie, hon höll igång oss hela dagarna, man såg aldrig en sur min förutom när hon inte fick godis ;) haha. Ja och skrattade gjorde hon väääligt mycket med:D


Inte såå långt kvar ;)


Nej nu får de snart bli sängen, man blir trött av att vara i storstan :P

Kram på er
/Viktoria
 


Tis 1 feb

Nu är det redan första feb och vi går på allvar mot vår och ljusare tider. Jag gillar vintern eftersom det är så bra träningsmöjligheter då för hästarna men samtidigt saknar jag värme och ljus. Vi vår njuta av vintern som är kvar och samtidigt se fram emot det som kommer framöver.

Jag var ute och körde några intervaller med Zalsa på isen i söndags och det var helt underbart väder, soligt och lagom kallt. Tog en bild och filmade en intervall =) Det ser ut som det går fortare och hoppigare än vad det gjorde eftersom handen skumpade men det var kul. Underlaget på isen är perfekt nu för Peter plogade innan det töade så vi har en bana som är helt jämn och fin.


StruvssjönZalsa in actionNu är startlistan klar inför Alberts lopp, jag är nöjd att det bara blev nio hästar. Tre på start och han fick spår tre, Peter kör själv så det kommer nog blir jättebra. Det känns nervöst, särskilt med tanke på att vi sist fick packa ihop och dra hem efter värmningen =/ Jag hoppas på fräscha knän denna gång.

Startlistan

Nu blir det ett avsnitt av sex and the city följt av laddning inför en nya dag då jag och Viktoria ska få gjort en hel del mellan 9 och 14 =)

Johanna

RSS 2.0