1:a advent

Ja vilken dag! Helt slut, det är kul med snö men när man ska vara ute en hel dag då blir det lite mycket!

Kom sladdandes till Årjäng i morse & det är fortfarande mycket mer där än här hemma, så när ja kom in på stallbacken blev ja lite chockad att det var så mycket. Så det blev lite pulsande i snö & mer skulle det ju bli.
Släppte ut alla hästar & gav de mat & mockade boxarna!
Åkte sen ner till OK & köpte mig frukost & en varm choklad för å få upp värmen :)

Vid ett kom Line & hon hjälpte mig med hö till hästarna & vi åkte ner till Ica & handlade lite glitter till pållarna :)

Runt halv tre började vi ta in alla stackars blöta djur, å va de blåste, gick knappt & gå framåt kändes de som XD Nöjda över att komma in var de iaf!

Pyntade vagnen gjorde vi först med glitter :) Sen var det hästarnas tur & de va roligast, Danuta & Celcius var dem som fick äran att gå ponny ridning/körning. De fick fina flätor med glitter i, svansarna hängde det åxå glitter i :) Jätte fina blev dom :D Blder kommer nångång framöver!

Väl nere ve hotellet gick de ganska bra, Danuta ville vända en gång innan vi kom dit & Celcius var väldigt pigg. Det kom runt 15-20 barn som red & körde trots snö stormen :P Halv 7 gick vi tillbaka & då var det två frusna töser som ville in i stallet & värma sig :D

Halv åtta bar det äntligen av hemåt, det blev en dusch & nu sitter ja här & vet knappt va ja skriver XD

Ja säger GODNATT, ja kommer sova jätte gott i natt kan ja lova :) hihi

//Viktoria :D

Jag och Rubinen ute på tur


Rubinen i hagen


Det blev en tur på vikarnäset


Rubinens nya kompis Mr Outstanding "Tarzan"

/ Elina

Provlopp och Veterinär besök

Idag har varit en riktigt bra dag!

Micke skötte sig super bra på provloppet idag, gick 1,44 första varvet och 1,35 andra, Det är lite synd att dom inte kan hålla ett mer jämt tempo hela vägen ist för att det ska gå så snabbt på slutet. Men Nelly körde bra och gav Micke ett fint lopp i rygg på Mats och hans häst. Tänkte Micke ska få gå med nästa lördag igen och bara ridas under veckorna. Tror den träningen passar honom absolut bäst. 

Var på åter besök med Ullis oxå idag och fick bra nyheter. Ullis har ju varit väldigt gallig i höger bak ben nu i nästan 2 månader och hon har varit behandlad två gånger. Så idag när Gustav från mälarkliniken kom och skulle titta på Ullis så var hon halt fri men gallan är fortfarande kvar. Han gjorde ett ultraljud för att se att det inte var någon blödning på senorna och de var det inte. Det enda som inte var normlat var ringbandet som håller ihop djupa och ytliga bjösenan, den va lite för tjock. Men nu är det bara att träna på igen som vanligt! / Elina

Vecka 47

Måndag: Det blev en ganska hästfri dag, var i karlstad med mormor, morfar & Julia & handlade lite :) Var bara ute på promenad med Edvin & bandagerade benen!

Tisdag: Jag hade stallet eftersom Elina & Johanna var i Skara så det var utsläpp & mockning som gällde :) En mus skrämde livet ur en i stall 4 för han gömde sig i Mickes täcke när jag skulle sätta på det & sen under hans hov :S men nu tror vi den har försvunnit ;D
Travskolan hade jag på kvällen & det började bra, i första gruppen hade vi rykttävling & körde spån till Linus box :)
I andra gruppen blev det Ambulans för Ida, hon skulle hoppa upp på Micke men så flyttar han sig lite & hon åker av på andra sidan & faller hårt på sitt knä... Som tur var jobbar hennes mamma på ambulansen så ja ringde henne så kom hon upp & tog hand om henne :) Hon åkte & blev röntgad i Arvika men det gick bra som tur var & hon var bara öm & var på skolan igår torsdag :) Glad att det gick så bra som det gick :)

Onsdag: Stallet idag med & Julia red Wirre på banan, pigg som vanligt :) Blev en tur hem med massa grejer till Edvin efter att stallet var klart & sen tillbaka på eftermiddan då Ola skodde Edvin bak eftersom han skulle åka hem :) In med alla pållar & göra i ordning Edvin för transport mot Lennartsfors :D Allt gick bra & vi ställde in dem direkt i stallet eftersom det var mörkt & så, han fick hö & tyckte det var mkt godare än travskolans :) Sen blev det kvällen :)

Torsdag: Jag åkte till stallet tidigt för & släppa ihop Edvin & Toxic som är hans nya kompis :) Det gick väldigt bra men han fattade ju inte först vilken otroligt stor hage han har nu så hon fick visa honom & då kom det några glädjeskutt :D Han trivs väldigt bra iaf & de är bra kompisar :) Så det känns väldigt bra ;D


Toxic & Edvin :)

Ja hagen kan man ite klaga på iaf :D

Fredag: Idag vart det stallet på förmiddan & mocka osv! Sen blere Årjäng & köpa spån & fixa lite grejer & så :)
På kvällen vart det Årets sista travskola :( Vi hade rykttävling & pysslade & greja :D Sist fick de priser för att de va så duktiga & pepparkakor, godis & julmust :D Uppskattat :P Det har gått så himla fort dom här 14 veckorna men kul har det varit & duktiga är dom :D Snöade gjorde det som bare den så vi hade snöbolls krig med :) Det var halt på vägen hem sen åsså kommer man till Lennartsförs där det inte är nå snö alls, tråkigt men hoppas de kommer!!

Imorrn har jag en ledig lördag :D Då ska ja köra Arielle, ta hand om min häst & se på skidor :) På kvällen blir det julbord :D

Söndag: Stallet i Årjäng & på kvällen blir det ponny ridning/körning nere i Årjäng för att det är skylt söndagen :)

Ha de gött :D

//Viktoria
Lite nytt!

Idag blir det den sista travskolegruppen för iår!
Undra vad vi hittar på för skoj! ;)

Edvin har flyttat till Lennartsfors och har fått sig en ny kompis Toxic :) tror han trivs ganska bra jag med stoor hage :P

Arielle är i farten och jag har äntligen fått över henne på bron efter snart 10 år!! Otroligt...
Ska bli kul till istraven, jag tror allt att hon har hittat gaspedalen! :D

Nej nu blir det att äta lite gröt innan vi drar upp mot sista travskolegruppen på travbanan!
Toxic, Edvin & Viktoria

Trav är ibland jobbigt

Då var vi hemma från Mysen efter att inte ens ha startat. Det är konstigt vad som kan hända med käre Albert travade inte ett steg när Kolle skulle värma så det var bara att stryka, packa ihop, lasta och dra hem igen. Kolle trodde framhalt så imorn blir det att snabbt boka tid i kd och få honom kollad. Jag är väldigt besviken men ändå nöjd över att detta märktes i värmningen och inte senare i loppet. Vill inte utsätta honom för påfrestning om han inte är fräsch. Vi får ta nya tag helt enkelt och inse att trav består av motgångar också. Det har gått lite för bra känns det som det senaste.

Jag kan ju sammanfatta dagen med att det inte var min dag då det inte embart var detta som tog emot, jag fick punktering tidigare idag plus att jag krockade nästan på vägen hem p.g.a. en person som gjorde en omkörning mitt framför mig. Nu tänker jag sova och hoppas på en bättre dag imorn. Jag och Elina ska iväg på travskolekonferens i två dagar så vi lär vara fullproppade med nya idéer när vi är tillbaka på ons kväll.

Line och Celcius kom tia i lördags på tiden 2.14 med galopp. Line var nöjd och Celcius skötte sig bra för övrigt.

God natt

Johanna

Heja Sverige!!

Ja nu sitter jag i teorirummet på travbana & tittar på herrstafett i längdskidor.

Jag har haft stallet hela morgonen & släppt ut hästar & mockat. För övrigt var hästarna väldigt slöa idag, hade inte bråttom ut & gick sakta breve mig men de känns väl på dem också att det är söndag & härligt med en vilodag :) (inte för mig då ;))

Under veckan har jag fixat lite med ponnysulkarna. Den lilla lila ska punkteringen lagas på + en till, & så försökte jag få av hjulen på den röda men det var inte det lättaste, satt som bare den. Så det får bli "556" en rostspray som förhoppningsvis hjälper till att lossa på muttrarna, så gör jag ett nytt försök till veckan igen :)

Dina & Celcius selar fick sig en rejäl smörjning i fredags men efter att vi använt Dina på travskolan så var den grå igen, men så är det, den är smörjd iaf :D

På travskolan i fredags kom bara 4 elever, nån spelade innebandy & nån annan hade kalas så det är mycket som ska klaffa :) Men iaf så ville dom jättegärna måla så de fick de göra en liten stund. Tog lite kort & det var ju jätte roligt tyckte dom att de fina bilderna de målade fick va med på kort :) Så här kommer några :)


Idas bild!


 Full koncentration :)

Sen när de fått målat klart gick vi ut i stallet & gjorde klart tre ponnyer. Dina & Triniton kördes & så fick de rida på Celcius. Då var det bra att vi var tre stycken & hade en häst var för det gick sådär i början. Nån klagade på att de inte såg konerna & att de frös om händerna osv. Men det gick bättre mot slutet :D Dina hade vi däremot lite problem med, hon stannade hela tiden & ville inte riktigt så jag hämtade ett spö som man fick visa henne för att hon skulle gå framåt & inte bli varvad hur många gånger som helst!!
När de red på Celcius hade Line lite balans övningar med dem vilket gick jätte bra & de var jätte duktiga :D

I morse när jag var ute & fodrade hö tog jag även lite bilder på några pållar :)


Micke nöjd :)


Celcius som startade med Line igår ;)


Mitt matvrak :)


Triniton som ser väldigt söt ut :)


& Danuta & mendez!


Nu är det inte många dagar kvar tills Edvin flýttar hem :) På onsdag flyttas han :D Jag hoppas han kommer trivas & att det kommer funka bra, det ska bli skönt iaf :)

Arielle gick snabbt med Julia i onsdags på bana för det gick inte att köra på raka för det var stenhårt. Hon skötte sig fint & såg ganska fin ut. Ca 2.54 gick hon & det är bra för henne. Har inte startat sen i Juni så det ska bli roligt & se henne på istraven & om de funkar med kusk o så :) Främst längtar jag till isen på Arvika :D


Världens goaste shettis enligt mig <3

Hon är lite speciell den damen, när Julia hämtar dom i hagen så kommer Arielle galopperandes över gräsmatttan & rakt in i stallet till sin box, när man inte visste om de första gången som hon gjorde så så blev man lite paff xD haha!

Förresten så vann precis herrarna staffetten, wihoo va Sverige är BÄST :D

Ha en bra Söndag :)

//Viktoria


18 nov

Highwayman kom trea på Bjerke idag och vi är alla väldigt glada, detta har vi väntat på!!! Jon körde för Peter jobbade och det gick ju jättebra. Han hade varit jättepigg i värmningen och det brukar han inte vara. Han är nog på bettet nu så det är bara att leta fler lopp. Nu fick han ju lite välbehövliga poäng så att han kan komma med i loppen.

Nu var det ett tag sen jag skrev, närmare bestämt samma dag som Albert klarade kvalet och jag lovade att lägga upp bilder. Här följer lite bilder från kvalet den 5 nov:


VärmningI kvalet, bästa bilden jag lyckades taHan fick springa om några =)
Efteråt, lite sleten var han =)Efter kvalet fick Albert vila några välförtjänta dagar, men det märktes inte på honom att han hade gått hårt och det kändes bra.

Förra veckan var jag och Peter var ute tillsammans när det hade kommit snö, jag på ryggen på Albert och Peter bakom Highen. Jättebra underlag att träna på när det är snö, synd att den försvann lika fort som den kom. Jag lyckades faktiskt att ta några bilder då också, plus att Albert och de andra hästarna har fått nya skyltar som är riktigt fina och prisvärda som jag fick med på en bild. Jag rekommenderar ett företag som heter:

www.skyltmax.se

Jag har beställt små skyltar att sätta över huvudlagen för resp. häst samt större skyltar att ha på varje box. Om du är sugen beställ för de små kostar bara ca 20 kr st och de stora 100 kr.


Peter och HighenSadeln på och reflex i pannan. Det är så jobbigt med mörkret som är nu för tiden.Albert och skylten som syns lite i bakgrundenJag skulle ut och köra Zalsa förra onsdagen men fick knappt in henne för hon var så halt, panik över vad det kunde vara för fel. Hon var inte varm någonstans och ingen feber men hon ömmade i vänster framhov så vi gissade att hon blivit sömstucken. Peter verkade lite mycket plus att sömmen hamnade lite högt upp, sånt händer men det är bara att vänta ut. Han fick sko om och så var det bara att vänta. Det tog tid men igår var hon nästan helt haltfri så jag ska köra henne under helgen. Hon är väldigt bra på att känna efter också min tös men det är ju väldigt synd om henne när hon har ont =)

Närmast är det Line och Celcius som står för spänningen eftersom de ska starta på Momarken på lördag. Det var så mycket russ anmälda att det blev två lopp och Celcius får gå i det snabbaste =) Jag ska följa med henne och det ska bli jättekul och spännande. Hade en bild liggande på dem:

Startlistan om det går att se vad som står, Celcius startar från 1720 meter. Man ser om man anstränger sig extremtSen så måste jag också berätta att min Albert också ska starta på momarken fast på måndag och det är jättespännande. En kusk som heter Lars Anvar Kolle ska köra och han ska vara väldigt duktig så det får vi hoppas på =) Han fick spår tre från start och han är tydligen tippad tvåa i programmet, vilket känns extremt!!! Dem har ju ingen aning och det har inte vi heller, om hur det ska gå =)
Här är startlistan:


Kanske lika otydligt detta men någon kanske ser =)


Nu vill nog både Line/Celcius och Albert/Kolle att ni håller tummarna för dem det närmaste så ska jag uppdatera när jag vet hur det har gått.

Kram Johanna

Kall Tisdag

Kallt kallt kallt! Imorse när jag kom upp till stallet så var det -8 grader och låsen hade frusit. Det tog en kvart innan vaktmästaren fick upp dom och jag kunde gå in och fodra hästarna. Det är såna dagar man önskar att man bodde på något varmare ställe där inte allt fryser till och hästarna inte ser ut som isbjörnar.
Men men de är bara att bita ihop och tänka på att sommaren inte är så långt borta, så då går det bra :)
Tog ut Wirre på en tur idag och hon var så pigg så jag fick rida in och byta bett på henne. Hon är rolig våran Miss Lilla Wirre som ser ut och springer som en älg. Men hon är så duktig och snäll och då spelar det ingen roll hur man ser ut.
Ska snart försöka ta mej upp ur soffan och åka upp till travet igen och sen ha kurs ikväll :) Ullis ska oxå få nya skor på hovarna av Ola ikväll, så nu slipper hon halka när hon ska ut till hagen. De kommer nog bli skönt för henne att få lite mer fäste nu när vintern är här igen.
Imorgon blir det ut med Micke och Rubinen så jag hoppas det är lika fint väder imorn som det är idag!

Ha de bra!! Elina                Jag och Rubinen i september   foto: Viktoria Eriksson


Monday evening!!

Vad skulle man göra utan hästar? Det är en bra fråga tycker ja!

Även fast inte jag tränar Edvin nu pga skada så ger ju inte jag upp han för det, fick frågan av min gamla lärare om ja ville ha han kvar & de är klart ja vill. Min älskade häst. Visserligen har han lite överskotts energi nu när han bara går i hagen & kan bli lite jobbig, men det kan man ju förstå. Från att tränas flera gånger i veckan till att helt plötsigt inte göra nånting, då kan de inte bli så mycket annat än "Jag vill ut i skogen & springa" :D
Nu får han vila & komma bort från trav lite, det kan vara bra det med & sakna det :P Man får helt enkelt hitta på något annat som man kan göra under tiden, lite horsemanchip kanske? ;DEdvin!!

Igår var jag i stallet hela dagen & Line var där & höll mig sällskap & hjälpte mig :)
Vi körde även Celcius & Mendez en tur i skogen. Jag kan säga att det var ett tag sen ja körde shettis men som alltid är det lika kul :D
Arielle ska med upp te bana på onsdag för att gå första jobbet på rakbana, så då får de bli några intervaller för hennes del :)

Imorrn ska ja kika lite på ponnysulkarna & fixa punka (inte jag) & byta hjul så får vi se om vi får ihop nån mer tävlingsulky :)

Ha en trevlig vecka så hörs vi snart igen :)

Kraam Viktoria


Hej!

Idag har jag varit på travet och hjälpt Viktoria att mocka. Och efter att vi hade gjort det körde vi ut en tur i skogen, jag körde Celcius och Viktoria körde Mendez. Riktigt mysig tur :)

Kram Line

Mot toppen!

Igår kväll hade vi i travskolan möte :) Ett intressant & bra möte som jag tror vi alla tyckte! Det som är så roligt är att vi är på väg mot toppen igen, där vi en gång var & sjönk ner men nu är vi på rätt väg igen :)

Idag har jag varit i stallet & smörjt utrustning ;) Jag började med allas huvudlag & sen blev det Triniton, Mendez & Danutas selar :) Det behövdes kan jag säga & resultatet blev fräscht & snyggt för en stund iaf :)
Så till veckan fortsätter jag med Dina, Celcius & de storas selar :) Det var även lite grejer som behövdes byta & fixas till :)

Sen blev det mina vanliga dagliga turer med Edvin på asfalt för & hoppas han inte blir sämre :)

Imorrn äre travskola igen, inte många gånger kvar nu så de går undan :)

Ha en bra kväll :)

//Viktoria

Snööstoorm!

Då har den riktiga första snön kommit! :D Riktigt skoj tycker jag och hästarna! Arielle älskar vintern! vet inte riktigt varför hon springer bäst på vintern, men kylan kanske är en energikick?? ;)

Snart dags för första snabbjobbet efter starten på Åmål i somras:) ska bli riktigt spännande! :D

Precis kommit hem från travbanan också! Jag kollade när Elina & Lines travskolegrupp pysslade! De gjorde jättefina hästar, boxar, stall av mjölkkartonger o massa annat skoj.. :)

Idag skrev vi på kontraktet på Cirkus så nu är han vår! :D

Ha de riktigt skoj ute i snöstormen nu ;)

Kraam Julia                                                               

 

JIPPIE!!!

Albert (Ederpilen) klarade kvalet med bravur idag och jag är så supernöjd som det går att vara. Han sprang dessutom på tiden 1.37,4 vilket jag anser är en väldigt bra tid, snabbaste som han har gått över 2000 meter. Nu blir det att testa gomtryckare för kusken Ludde tyckte att han var väldigt tung i huvudet =) Skönt att någon mer tycker det och inte bara jag. Vi satsar, om allt verkar bra, på ett passande lopp på momarken den 22 nov och prövar lyckan i tävlingssammanhang.

Jag ligger i soffan och vilar ut efter en spänd förmiddag och laddar inför hästskötarkursen imorn!!!!

Kram JohannaSka lägga in lite bilder när det passar

JIPPIE!!!

Albert (Ederpilen) klarade kvalet med bravur idag och jag är så supernöjd som det går att vara. Han sprang dessutom på tiden 1.37,4 vilket jag anser är en väldigt bra tid, snabbaste som han har gått över 2000 meter. Nu blir det att testa gomtryckare för kusken Ludde tyckte att han var väldigt tung i huvudet =) Skönt att någon mer tycker det och inte bara jag. Vi satsar, om allt verkar bra, på ett passande lopp på momarken den 22 nov och prövar lyckan i tävlingssammanhang.

Jag ligger i soffan och vilar ut efter en spänd förmiddag och laddar inför hästskötarkursen imorn!!!!

Kram JohannaSka lägga in lite bilder när det passar

KVAL

Imorn är det dags för kval för Albert tillsammans med Per-Ludvig Nilsen i sulkyn. Jag kan lägga till att Albert inte egentligen heter Albert utan han heter Ederpilen, ifall någon av er har kollat i programmen och inte hittat honom =) Han fick springspår vilket kan vara lite snävt och jag är också lite nervös över att det är så många hästar med i kvalet. Men nu ska vi vara positiva, vad bra att han får öva med mycket hästar i kvalet så att han är beredd ifall han ska starta i ett riktigt lopp =)

Jag har duschat och schamponerat honom ordentligt så att han iaf ska se bra ut när han springer imorn och nu hoppas jag att ni håller tummarna för honom åt mig så kanske detta kommer gå bra.

Kram och trevlig kväll

// JohannaRSS 2.0