Frivilliga

Travskolan ska arrangera Mixtrav söndagen den 8 maj och vi behöver en person som vill ställa upp ideellt för oss. Vi behöver en som axlar rollen som måldomare och bandomare. Det enda som krävs är att man har koll på reglerna och är rättvis. Mixtrav är alternativtävling där deltagarna inte måste ha licens för att vara med. Vi kör två körlopp idealtid, två precisionsbanor och två montélopp, alla lopp är för ponnytravare. Det hade varit jättekul om någon hade lust att ställa upp. Kontakta Johanna Karlin på Travskolan: 0738341776

/Travskolan


Momarken skärtorsdagen

Idag var vi iväg och startade Highwayman på Momarken och det gick bra!!! Han var fyra och gick 1.15,4 auto medel och det var rekord på den distansen så vi är jättenöjda. Markus Hultman körde honom och det gjorde han bra. Peter jobbade så jag och Rutger fick vara hästskötare =). Det är kul att åka på trav när det går bra och nu får hästen lite mer startpoäng och då blir det förhoppningsvis lättare att komma med i loppen framöver.

Glad Påsk!!!

/Johanna

Ändrat upplägg

För dig som vill utvecklas mera

Vi försökte locka deltagare till en hel kurs för dem som redan har licens, men det var tyvärr dåligt intresse. Vi kommer nu att ändra upplägg och istället ha inbjudningar till enskilda tillfällen. Du får gärna ta med din egen häst till de tillfällena och vid behov finns det häst att låna på Travskolan. Vi hoppas kunna arrangera tillfällen med olika innehåll och inleder med Maria Persson som kommer att undervisa i montéridning. Information om dessa inbjudningar kommer att finnas på vår hemsida så håll utkik där.

Vi tror att detta kan bli ett mycket bra upplägg eftersom du som deltagare kan komma när det passar och vara med på det som intresserar just dig.

 

Utvecklas i din montéridning, vi har bjudit in montéryttaren Maria Persson

När: Lördagen den 30 april

Tid: 9:30-12.00 (cirkatider, vi träffas 9:30 och börjar förebereda hästarna då)

För vem: Alla åldrar är välkomna, max 10 deltagare så först till kvarn är det som gäller

Pris: 20 kr (för travskoleelever)
         50 kr (egen häst)
         100 kr (Vill låna häst på Travskolan men är inte inskriven i någon kurs)

Anmälan: Johanna Karlin: 076-1358706                                      
                Årjängstravet: 0573-711545 Tveka inte att ringa för mer information!!!

 

Hoppas vi ses på Travskolan!!!
Den naturliga mötesplatsen på Årjängstravet

 


Snart Påsk!

Dags för en uppdatering igen kanske! Händer mycket om dagarna, jobb på olika håll, hästar som ska skötas om & tränas :D Nu har jag varit 4 dagar på Åmåls travskola & jobbat under två veckor. Det är kul att komma & se något annat, variation, träffa annat folk osv. Det jag gjorde var att sköta om stallet, träna hästar, ha handikapp kurs & travskola på eftermiddagen. Där har de 4 russ, 1 shettis & 1 varmblod. Bland russen är en Caramel kungen som är lite speciell, körde fort med honom & det var bara att åka med, travade som en klocka :) Sen har dom Tellma, Carter, Nille, Blackie & Nightshift! Carter är bror till Celsius, Blackie är Black prince II som blev slagen av Mendez i championligan under istraven (bra mendez ;)) Nille är som våran Danuta, den äldsta & mest erfarna, Tellma är en bestämd pigg dam. Nightan är en fin 10 årig valack efter Dancers Victory som har varit på många ställen & sprungit in en halv miljon, han går ofta i tandemvagn med vuxna :) Mina favoriter blev Nille & Blackie.


Söta Nille

Jag & Therese var på kurs i helgen igen i Stockholm, denna gång handlade det om Pedagogik & Metodik, som ni ser så låter det lite tungt, det var det. Det var en bra kurs det med men mycket att ta in på kort tid & så där. Nu är det 21 veckor tills nästa. haha


Sicken snygging XD

Här kommer några bilder på mina hästar. Träningen rullar på & går bra.

Travskolan har nu gjort halva terminen, det går fort :) Halva april har gått & våren är här.
Underbart.
Nä snart blir det läggdags för mig, upp & släppa ut hästar & skotta innan det blir jobb i dopingen imorrn på travet.

Ha en trevlig påsk!!

Kraam

Aktiviteter

Nu får ni gå in på www.travskola.se och kolla in vad det finns för aktiviteter framöver att vara med på. På påsklovet kan man komma på prova-på eller travskolekväll om man redan går på travskolan. Har du en häst som du skulle vilja testa på något nytt tillsammans med så gästas Ridhuset i Årjäng av Marie Bolk lör 7 maj. Nordmarkens ridklubb och Travskolan i Årjäng har sitt första samarbete tillsammans och har bjudit in henne. Söndagen den 8 maj har vi familjedag på travet med mixtrav och det kommer bli superkul. Mer information om det kommer inom kort.

Vet du inte vad du ska göra för kul sommaren 2011? Jo du ska anmäla dig till travskolans kör/ridläger för det kommer bli det roligaste detta året.

Kolla in allt på hemsidan!!!!


Johanna Karlin


Ett härligt gäng som red hästarna på bete 2010, du hänger väl på i år?

Nu måste vi rösta :)

Ja, ni ser rätt. Det är Therese som bloggar :)
Nu sitter jag och Viktoria på Brommaplan i Stockholm. Vi ska på kurs för att bli "duktiga" travskole ledare :)

Jag har plockat fram en länk från ST som ni borde gå in och rösta på. Ni har vel nogon favorit på travskolan? :)
http://www.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.travsport.se%2Fnyheter%2F1.3195&h=64b73

Hoppas att ni får en trevlig hälg, det får nog vi iallafall :) Ikväll är det bara dator och godis som gäller :)

Ha det så bra så länge :)


5 april

Hej på er alla!
Nu var det väldigt länge sen jag bloggade och jag vet egentligen inte varför, men nu är jag i alla fall tillbaka.
Det har hänt en del sen jag skrev sist och bland annat så har Zalsa skördat framgångar på istraven. Hon har placerats 1:a, 2:a, 2:a som bäst och de gångerna har Matilda Svensson, min kusin, kört. Jag tycker verkligen att det är jättekul när Zalsa visar sådan springlust och kämparglöd som hon gör när Matilda kör och det är kul att stå bredvid. Matilda kommer att få köra lopp med henne nu när säsongen drar igång på riktigt också, men jag kommer självklart att köra henne något lopp jag med. Jag får inte tappa självförtoendet helt =) jag tror dock ofta att det är bra att låta andra köra sina hästar för det kan lätt bli en nytändning. Jag sitter ju alltid där bak och tjatar kankse hon tänker =). Det var särskilt kul nu sista gången när hon placerades på andra plats och samtidigt gick på sitt rekord 2.04, vi provade att rycka hättan och det svarade hon bra på. Jag provade först hemma i grusvägen för att se reaktionen och Matilda ryckte i loppet. Kommer bli en spännande säsong och jag hoppas att hon kan vara med där framme i något lopp och fajtas. Nu ska hon få en veckas paus innan vi forsätter träna på inför säsongspremiären som får bli i maj.


Zalsa och Matilda när de kom tvåa den 26 mars, slagna alldeles på slutet av Karamellen


Nästa häst att tala om är Albert (Ederpilen) Det gick ju inge bra sist när vi fick stryka honom på Färjestad efter värmningen. Sen dess har han behandlats av en massör som hittade låsningar i höger bakdel och vi ville testa att köra honom på banan en gång till för att se om han verkligen var halt. Vi tyckte det var skumt eftersom han var nybehandlad i bägge fraknäna inför Färjestadsstarten. Han var inte fräsch tisdagen för en vecka sen när Peter försökte köra fort så jag bokade veterinärtid onsdagen efter. Idag var han på hältutredning och han var fortfarande halt höger framknä samt båda bakknäna. Där har han inte behandlats förut så nu blev det kortison överallt och då blir han borta minst 2 månader. Blir nog bra det så han är i fräsch nästa gång vi ska starta. Två veckor i hagen ska han få till att börja med så får vi iväg på återbesök efter det. Han verkar för övrigt glad i hagen och pigg så han kommer nog vara laddat när vi ska köra igång igen.
Albert i sitt nya täcke, lite tunnare nu när det är vår. Lite sur ser han ut men han är oftast glad.

Nästa häst är Lantärna som vann ett istrav näst sista tävlingen den 26 mars. Hon var jättefin och gick första utvändigt och avgjorde därifrån, hon var bättre än vi trodde med tanke på de få snabbjobb hon gjort under vintern. Hon har vinterträänats rätt hårt så efter istravet kollade vi upp henne och behandlade henne så om en månad ca kan hon ut och starta. Hon känns i väldigt fin ordning nu om man kollar på pälsen och kroppen och vi hoppas också att hon har utvecklats och slutar galoppera när hon kommer ut till start.


Lantärna och Peter Strömberg den 26 mars

Sista hästen ut är Highwayman. Han startade i ett lärlingslopp på Momarken och var oplacerad, kusken var lika snäll som hästen så det blev inge vidare fart på honom och han hamnade långt bak från start. Han behöver väckas lite för att springa, lite bekväm herre. Vi letade nytt lopp för det kändes som att det bara var en tillfällighet så han startade på Åmål den 1 april och var återigen oplacerad. Men denna gång var han jättebra ändå för det blev startgalopp p.g.a. tjälskott i banan (enligt Björn Goop) och han tappade säkert 30 meter, tog ikapp och höll ända in i mål. Han var mycket pigg före och inte alls betagen efteråt så vi väntar bara på att få anmäla igen. Trav är trav och galopp är trist men hästen känns fin och Goop var väldigt nöjd med hans prestation och tyckte han var i fin form. So better luck next time


Peter och Highwayman, ni kanske tror att det hör till vanligheterna att Peter sitter upp i sadeln men det stämmer inte. Det är tredje gången han rider i  livet och jag tjatade länge innan han gick med på det. Vi var ute på en skrittur i söndags. Jag och Albert, Peter och Highen, jättemysigt. Monté nästa =)

Ha det bra allesammans

Johanna Karlin


Saknar Rubi!

I onsdag åkte Rubi till dalarna :(
Så det är väldigt tomt och tyst i stallet utan henne. Jag märker på Ullis oxå att hon saknar henne för hon gnäggar fast hon har andra hästar runt sig. Fast Rubi var en riktig retsticka och lite små vrång så var hon en otroligt go och snäll häst.

Rubi fick jag när hon var ett år gammal och hon var en stor tjej redan då och full i rackartyg. De va inga problem att köra in henne för hon bara sprang med öronen rätt fram. När Rubi blev två så började vi träna lite hårdare och vi började med s-jobb. Hon sprang runt två minuter varje gång vi körde fort så premie trodde jag inte skulle va något problem alls. Men när vi väl skulle köra premie så var Rubi en helt annan häst hon var lat och ville inte springa. Så fort man skulle driva på henne så svarade hon med galopp istället. Efter premie loppet var det svårt att få ordning på henne för hon blev het och började slå ihop när hon travade.
Men hon gick ett s-jobb och då travade hon 1.58 så jag anmälde henne till åmål för premie. En annan bana kanske skulle göra susen. Men hon travade inte ett steg i åmål heller. Efter Åmål blev hon ännu hetare att köra så då ställde jag ner henne. Rubi vilade hela hösten och vintern. Nu i januari var första gången jag körde henne på jättelänge och de gick bra ibörjan för då var hon den gamla Rubi igen, men ju längre vi körde ju hetare blev hon Suck! De spelade ingen roll vem som körde henne för hon var het ändå.
Så jag gav upp!

Rubi 1 år
Rubi 1år


Rubi 2år

Jag hoppas Rubi kommer få de bra hon sin nya tränare! Världens underbaraste häst som jag kommer sakna otroligt mycke!

Ibland känns det som jag har bara har otur med mina djur. Får hoppas att de snart vänder :)

/ Elina


RSS 2.0