Startlista

Startlistan är klar tidigt denna gång =) Lördagens arrangörer är V:a Fågelviks travklubb och det är sista istravet för detta året. Vilka ponnyer ska ta hem championatet för i år?


Johanna

Bra helg!

Dags för en uppdatering igen tycker jag!
Börjar med lördagen, Istrav med en bana som man inte kan kalla bra, tungt & lerigt. Längtar tills sommarbanorna kommer fram. Men iaf så verkade den passa Mendez & Elin väldigt bra. för det slutade med seger :) Jätte roligt, där tog hon första segern, den glömmer man aldrig, Grattis! Övriga ekipage var också duktiga så ja hoppas det går lika bra på lördag igen, vem vet det är kanske någon av de andra som tar hem det nu?!
(Om någon inte vill att jag har med bilder här på dig så tala om det så tar jag bort dom)


Värmning!

Värmning!

Värmning på grisig bana!

Elin & Menedz!

Linnea & Danuta!

Det vinnande ekipaget med Jessica & Triniton i bakgrunden!

Efter istravet var Julia ute & red på Globen. Motion & dressyr.
Edvin fick sig en kvällstur när vi kom hem av Julia, vilket han tackade med att busa så att hon satte sig på rumpan i snön :P (Precis det jag lärt han!!)Arielle & Cirkus står på bana nu tillfälligt! Arielle väntar på att isen ska släppa mer så att skorna åker på igen utan broddarna. Piggelin är hon, när hon är igång igen ska Elin få köra henne lite ;) De ska nämligen bo hemma hos Elin & Ida i sommar, jag hoppas & tror att det kommer gå bra & då är det bra att hon får köra henne endel före :)
  


Sen var det söndag igen då & den tillbringades på travbana & i stallet hela dagen. Härligt väder så det blev endel städning för min & Lines del, selkammarna, teorirum, vid höt osv. Då är våren på väg, vi köpte även glass i solen!
En tur i skogen med Globen blev det såklart med.Här kommer hans veckoplanering om någon tycker det är kul att läsa!

Måndag: Vila
Tisdag: Långsamt i speedcart i skogen. "Ända upp"
Onsdag: Riden av Elina i skogen (kanske) annars långsamt i speedcart bortanför rakbana.
Torsdag: Långsamt i speedcart i skogen. Skritt i backar.
Fredag: Vila
Lördag: Riden av Julia. Motion & Dressyr.
Söndag: Långsamt i skogen ev. rockard. Skritt i endel backar.
Självklart kan det ändras beroende på hästen m.m

Måndagen har innebärt jobb & resten av dagen i stallet. Pyssel i stallet, shopping & byten av täcken m.m. Väntar på paket från Börjes, Hööks också kommer det endel från Tradera med! Najjs!

Det får räcka för den här gången, men återkommer nog igen :)
/Viktoria

   

Startlista

Startlistan inför lördagens istrav som Nordmarks härads arrangerar är klar


Johanna

Söndag igen

I måndags åkte Rubinen hem till sin uppfödare. De kändes skönt fast ändå väldigt konstigt att han inte står i stallet längre. Rubinen var en riktigt härlig häst och jag hoppas verkligen att de kommer att gå bra för honom. Finare häst än honom är nog svårt att få tag i!!Annars under veckan har det inte hänt så jättemycket. Ola har bokat Alm Viktor så nu är det bara att vänta tills maj så ska Ullis betäckas. De ska bli såå spännade!!
Jag fick erbjudande att jobba extra hos Åke Wall och hjälpa till med fölungarna nu under vår och sommar.
Elin och mendez vann a-ponny loppet på istravet så ett stort GRATTIS till er! Dom andra ponnyerna gick också bra. Väldigt duktiga allihopa!/ ElinaLycklig!

Alltså egentligen hur lyckliga eller hur bra har vi det inte? När man läser om allt som händer i världen så har vi det vääldigt bra. Mat & vatten på bordet, nånstans att bo, kläder ja det går att fortsätta länge... Men det jag tänkte på är att vi flesta har hästar eller något husdjur, våra älskade varelser som vi inte kan leva utan. Ibland tror jag inte man fattar hur bra vi har det. Inte alla som får hålla på med det man älskar!

Mina prinsar & en prinsessa <3

 Bild på Cirkus har ja på mitt usb som ja inte orkar ta fram men de är min lilla prins de!


Jaja nog med hur bra vi har det. Jag & Therese var i Götet fre, lör, sön på kurs. Vi ska bli travskoleinstruktörer vi med. En rolig, bra kurs med endel repetition från gymnasiet, men det är alltid bra :D Det märks ju att vi kommer från lilla årjäng iaf, hitta knappt en mataffär men till slut så..
Man saknar sina egna pållar när man är borta sådär så igår när vi kom hem var de direkt till stallet & kolla så de mådde bra & för att se om man varit lite saknad ;) haha
Tänkte bjuda på lite bilder, på Therese :) haha

Oh oh nu kommer ja få skäll XD

Tänk på hur bra vi har det :D
Kraam Viktoria

Startlista!!!

Startlistan är klar inför lördagens istrav som Silleruds travklubb arrangerar. Startlistan för a-ponnyerna har räknats om eftersom mascot är struken och stod ensam på start.Johanna


Snart bara en häst

Ni skulle bara veta hur många gånger jag har suddat ut första meningen nu. Jag har alltid så svårt att komma på hur jag ska börja skriva fast jag har massor att berätta. Men nu känner jag att jag har börjat komma igång så nu ska de nog gå lättare att tråka ut er lite om vad som har hänt de senaste.

Att jag har haft en hel del strul med mina hästar har ni nog både läst och hört. Rubinen har varit framhalt, Rubi travar som en kratta och Ullis har ett bakben som inte håller för träning. Men nu är det bestämt att imorn åker Rubinen hem till sin ägare och Rubi ska till en dam som heter gunilla. De ska faktiskt bli skönt att bara ha en häst att behöva bekymra sig över nu ett tag. Men de kommer bli tomt utan Rubi och Rubinen och jag kommer att sakna dom enormt när de väl har åkt.
Men ibland måste man släppa taget och fortsätta. Eftersom jag vill träna och tävla så kan jag inte ha tre hästar som bara går i hagen och latar sig i solen.
Så de är bara att bita i det sura äpplet och inse att alla hästar inte blir travare hur gärna man än hade velat de.

Idag ska vi ringa och boka hingst till Ullis! Kommer bli så spännade men en helt egen liten fölunge.  Jag vet att de är tidigt men jag har faktiskt redan börjat att fundera lite på norska roliga namn tex. Lommedisco, Glitterstina och Himleknall. Ni får söka på internet så får ni reda på vad dom betyder  ;)Olas fölunge som är 1år nu  e.lommelden

Strykning

Det blev till att stryka Albert efter värmningen i måndags. Han travade bra när Rutger värmde men inte när Ulf skulle prova. Jag är lite trött på trav just nu men det är bara att ta nya tag. Han ska kollas upp av massör på måndag så får vi se om något sitter fast, annars får det blir en annan veterinär för det ska inte vara möjligt att vara halt tre veckor efter behandling. Oavsett så väntar vi tills han kan gå utan brodd och starta i Årjäng för transporten till och från banan är inte kul =(

Hoppas det går bättre för Highwayman på lördag då han startar i lopp ett på momarken.


Johanna

Tillbaka :)

Tänkte jag skulle börja blogga lite här igen, får hoppas det uppskattas av någon i alla fall :P 
Så här har 2011 sett ut för mig änså länge;

Blixtra har startat 3 istrav med plaseringarna 3a, 3a, 4a. Hon har börjat året toppen bra, till och med finare än vad hon var förra året vilket jag inte trodde gick. Hon gjorde en start på Momarken i februari, dock var banan stenhård och hon gick på långa brodd vilket inte passade så bra. Men vart 7a på 1.32(?) så jag var nöjd med henne och efter loppet visade det sig tyvärr att hon troligen hade dragit på sig en liten förkyldning. Men nu tränas hon för fullt igen, och hoppas på att banan ska bli bra tills den 19/3 så hon kan få gå ett istrav innan det är dags att starta igen :)


Bild 1: Värmning på Årjängsbanan 2: Efter loppet på Arvika 3: Efter start på Arvika

Poseidon han har skuttat runt banan och vunnit två istrav och vart 3a två gånger. Han har inte riktigt tyckt att det har vart så roligt att springa i från sina nya kompisar så han har mest bara lullat runt banan på helt ok tider för årstiden. Som snabbast har han gått 2.15 vid seger här i Årjäng. Men just nu har jag börjat med den riktiga träningen och inte som tidigare att han bara har fått komma ut och joggat i 40min.  Vi har tre istrav kvar att köra i år och kanske blir det någon mer seger? Sista istravet hoppas jag på fin bana så det går köra på den "snabbabalansen" ;)
Han har även utvecklas inom ridningen en hel del under vintern. Just nu finslipar vi på skänkelvikningen och att sätta rätt galopp 10 av 10ggr och även formen i galoppen. Hoppningen ska vi börja med igen bara underlaget blir lite bättre.Bild 1: Första segern på istravet 2: Istrav i Arvika 3: Före ett ridpass på travet


För Conrad har träningen satts i gång på allvar igen :) Konditions och styrketräning för fullt nu, och snart blir det att sätta igång med snabbjobben. Har till och med hunnit starta i Norge ett lopp i år, slutade 5a på 2.35. Tiden kanske inte va så mycket att hurra för men han travade kanon bra och hade ju bara vart igång två veckor :)
Men på Lördag ska han i väg och slutmätas, lilla plutten. Tror ni han har blivit lite högre de sista 3åren? När han var 5år var han 117cm hög.


Bild1: Klar föratt åka till Norge 2: På Defilerings volten 3: Galopp i hagen

Smeden har jag börjat satt i gång, men det har gått lite upp och ner. Men om han kommer ut och ska starta då kan jag lova att han kommer vara riktigt fint i ordning för han har blivit sjukt pigg och tycker allt är super roligt nu. Ska fortsätta styrketräna honom nu eftersom han tappa lite muskler på att han var sjuk i höstas.Danuta hon är ju kanon pigg och glad trots att hon redan är 18år (det känns rätt overkligt att hon redan är 18åt). Det är sjukt va tiden har gått fort! Det är ju hela 8år sen jag körde mina första istrav med henne, och innan de hade jag tränat henne i över ett år. Ska se om jag kan leta fram några foton från den tiden och från någon av våra sista starter, kan lova att det är stor skillnad! Men det är inte länge kvar tills travskolan slutar igen och hon tar semester i Huken hela sommaren där hon bara ska gå och lata sig ihop med sina bästa kompisar Blixtra och Smeden :)Dina tränar på bra, och har kört henne i skogen 3-4ggr. Men kör man henne så får man motion själv också eftersom i alla långa uppförstbackar får man helt enkelt skutta ur vagnen och promenera brevid upp. Ska träna på nu i Mars och sen kanske hon kan börja gå korta intervaller i mitten av april. Men det får jag se hur det hela utvecklas. Men hon har allt blivit mycke piggare sen jag började köra henne. Dock är ju fortfarande problemet med att öppna munnen kvar, jag tror ju att hon behöver gå till tändläkaren ;) På lördag ska hon följa med Conrad och Katarina (mamma) till Färjestad och mätas. Jag kunde ju tyvärr inte följa med eftersom jag ska jobba..Micke och jag har tagit oss några turer i skogen, eftersom han har vart så enormt pigg och glad på slutet och han behövs ju verkligen på lördagarna. Och efter lite träning så skrittar han ut ur stallet lugn som en filbunke. Han fick vara med på travskolan i måndags och då skötte han sig verkligen exemplariskt! Och om jag får säga det själv, duktigare än de flesta av ponnysarna ;)


Bild från 2008

Under sportlovet hände det mycke roliga saker tex. öppet stall, uteritt mm. Jag var bara med på Onsdagen och Fredagen. Onsdag var det en massa barn som kom till stallet och ville prova på att köra/rida ponny. Så jag & Triniton och Josefine & Mendez fick köra många varv runt stallarna, då barnen tyckte det var super roligt att köra ponny ;) Så tror alla körde minst två ggr var!

På fredagen var det uteritt och det var 12st som red ut kl 10 på förmiddan. från travskolestallet. En mycket lång ridtur som varvades med skritt, trav och galopp vart det och som det såg ut tror jag alla var glada och nöjda efter. :)
 Jag red ju Micke, som var super duktig och skrittade efter de små shettisarna nästan hela vägen.Så där nu har jag ägnat en hel lektion till detta inlägget, så nu får det faktiskt vara klart :P

//Nelly

Vår känslor <3

Idag när jag var ute och körde Globen fick ja härliga vårkänslor, solen sken, varmt, banan som så smått börjar likna en "riktig" bana till utseendet! Däremot blåste de ju men det var så härligt endå.
Prövade entömsbett & murphy igår på han, nja funkade inte riktigt så idag blev det tungband tillsammans med entömsbettet, o vilken häst, han va som en gud :D Nu kunde han inte bita sig fast o lägga tungan över bettet! Det & mina vårkänslor gjorde att det var extra härligt :D

Ja veckorna går fort för mig, men iaf så red Julia han i torsdags i snön på innerplan. Först var det en väldigt spänd häst som hade mycket att kolla på men sen när han slappnar av, jättefin att rida då. Kul att se. Efter blev ju Julia sparkad som säkert de flesta vet, en olyckshändelse som inte var hans fel, men tur det gick så bra som det gick!
Globen & julia <3

Uteritt var de ju i fredags, ja var med på ett litet hörn & försökte få igång en brasa så vi kunde grilla! Inte helt lätt var det, det började brinna men gav sig o bla bla. Som tur va kom Tommy & Jimmy med kol, jippi :) Tur dä!

Till helgen blir det kurs i Götet med Therese i tre dar. Vi får väl se om vi överlever men vi gjorde ju det sist XD

Simma lugnt!
/Viktoria

Bilder från uteritten

Här kommer några av bilderna jag fotade från ryggen på Micke under uteritten :)


Maja med Toomai & Elin med Triniton


Justine och Linus


Linnéa och Mendez


En mycket glad Line på Wirre


Linnéa på Mendez och Line på Wirre


Jusine på Linus


Elin på Triniton


Maja på Toomai


Erika på Bacardi


Elina och Ullis


Bacardi


Maja och Toomai


f.h. Elin och Triniton, Justine och Linus, Linnéa och Mendez
Johanna och Albert


Jessica och Zalsa


//Nelly :)

Till start

Nu var det ett tag sen jag skrev och jag har för mig att vi just hade varit hos veterinären och behandlat Albert då. Nu är det dags för start för honom efter att han har återhämtat sig från behandlingen och tränat på lite. Han har känts väldigt fin i intervallerna efter behandlingen så jag hoppas att allt är bra nu, så att han travar bra på måndag. Vi satte upp en av Sveriges toppkuskar, nämligen Ulf Ohlsson för han skulle till Färejstad den dagen och då passade vi på och provade att få honom och det lyckades. Han är en väldigt duktig kusk så det kändes lite kul att prova. Albert blev tippad tvåa i programmet och jag tror nog att det är kusken som är tippad tvåa =) Jag tycker det ska bli väldigt spännande och det vore så kul om det kunde bra och att han fick pengar. Ni kan se startlistan nedan:Zalsa tränar på som vanligt, hältan försvann och hon är lika pigg som vanligt. Hon var faktiskt extremt nära att barka iväg med mig förra veckan när vi körde intrevaller och Peter samtidigt körde Lantärna. Hon skulle efter och eftersom ett russ inte kan trava varmblodsfart så tog hon galopp och stördes ytterst lite av att jag låg och drog bakom. Till slut fick jag styra mot diket och ta nytt grepp men då drog hon på ännu värre så det fick bli diket och skritt tills hon lugnat ner sig. De efterföljande intervallerna vände jag inte upp bakom Lantärna =). Jag gillar att hon är full av energi för det är det som behövs för att hon ska springa bra på banan. Det var synd att istravet ställdes in denna lördagen, men vi får ladda inför nästa istället.

Highwayman startade på Bjerke i onsdags pch var fyra på 16,7 auto-kort med Marius Höitomt i sulkyn, det var ett stallmanslopp för norska kuskar. Vi var väldigt nöjda för han har varit så lat på slutet och inte ansträngt sig men nu var han nybehandlad och springsugen. Han är anmäld till ett nytt lopp på Momarken när det är V-75 och det vore kul om han kom med, det är ett lärlingslopp där hälften ska köras av svenska lärlingar och hälften av norska, lottning. Det var dock lite kritiskt om vi skulle komma till start för vi skulle inte bli insläppta i landet för att numrena inte stämde som de använder sig av. Det tog en hel timme innan problemet var upprett så att vi kunde passera. Det var tur att det var Highen och att han stod så duktigt som han gjorde. Glömde ta kort under tävlingsdagen men kom på det när vi skulle åka så det blev ett där han står i transporten redo för att åka hem. Tog också ett på vår nya fina finn-tack sulky (utan hjul och sits).

Idag var det uteritt på Travskolan och det gick väl sådär att ha med mina hästar. Albert var alldeles för laddad och het på gröten för att klara gå med ett gäng, för det första går han dubbelt så snabbt som de andra plus att han bara ville springa. Zalsa ville gå bakom honom och då blir det ett ganska högt tempo för henne att hålla. Till slut bestämde jag att vi skulle ta oss hem på egen hand så vi lämnade gänget i huken och tog oss hem i tempo som passade hästarna. Vi kom hem tidigare än de andra så vi duschade och schamponerade dem ordentligt. Nästa gång tar jag Highwayman istället för han kan hålla normalt tempo och förstår att man kan softa sig igenom en tur ibland och kanske han dessutom har bättre inflytande på den andre. För de andra gick allt bättre och alla verkade nöjda, vi avslutade med gemensam korvgrillning. Nancy från nordmarksbygden kom och tog kort på oss så kanske vi hamnar i tidningen en gång till =) Nelly tog också kort så hoppas hon lägger ut lite kort och att jag kan lägga ut några på hemsidan.

En annan sak som gläder mig är att jag har fått jobbet som ekonomiansvarig på Årjängstravet på 75 % fr.o.m. juni då jag studerat klart. Då kommer jag ha det på 75 och Travskolan på 25 så det sammanlagt blir heltid. Fram tills dess ska jag försöka göra det jag hinner men det är svårt med både Travskolan och studierna, men får jobba på så gott det går =)

Nu får det räcka för denna gång

/Johanna

Inställt istrav

Istravet imorgon lördag, den 5 mars, är tyvärr inställt på grund av banförhållanden. V:a Fågelviks istrav kommer att göras med lika propositioner den 2 april istället och anmälan kommer att vara onsdagen den 30 mars fram till kl 9:00. Vi beklagar att det blev på detta viset men hoppas ändå att ni har förståelse.


/Årjängstravet

Sportlov för vissa!

Ja är det något man saknar med skolan så är det väl loven :) hihi
Men iaf så är det ju Sportlov nu och det betyder att Travskolan anordnar olika aktiviteter för barn som redan går på travskolan och barn som vill prova på.
I måndags hade jag & Elina för elever som redan går här, vi körde, red, mocka, körde spån och ja massa annat skoj :)
Igår hade jag för lite äldre elever och vi tog en tur och körde mot Klevane. Vi packade på oss lite filtar & gav oss iväg. Reflexerna var på och på hemvägen blev det mörkt, tur det är snö och vitt ute då blir det genast mycket ljusare :)
På kvällen kollade vi på film & käka lite godis & gott.

Idag var de prova på & det kom 15 barn. Det var jag, Elina, Nelly och deras kusin som fick hjälpa till :) Full fart på barnen, de körde, red, borstade osv. Vissa red/körde för första gången, alltid kul att se nya barn hur det reagerar när de kör/rider för första gången :D
På fredag är det uteritt som gäller, jag rider inte så jag ska inte med men jag ska se till att de andra kommer iväg & att vi får en brasa så vi kan grilla efter (när de andra kommer tillbaks o har ont i rumpan) haha!! Tror ni kommer få det roligt :)


Ja nu till min pållar lite då. Båda är nyskodda & tränas. Edvin rids än så länge bara, ska köra han till helgen nu när han har vinterskor. Pigg kommer han va ;)

Globen tränas också. Det jag ska göra med honom nu är att han ska ridas lite dressyr en gång i veckan, springer snett med huvudet och behöver mjukas upp så han bygger muskler rätt. Kommer sen att testa entömsbett för att se om det hjälper till. Jag kommer att tömköra honom för att träna på styrningar & få honom böjlig åt båda hållen & inte bara åt vänster. Mellan där kommer han köras & ridas långsamt i skogen. Så ser planen ut för han nu så länge.

Passa på o njut av lov så länge de varar :D

/Viktoria


RSS 2.0