TLA kurs 3

Då så har jag hittat hit igen efter mitt snack om seger ;)

Det som händer nu för tillfället är att vi travskoleledare (två av dem) & assistenterna åker till Stockholm till helgen på TLA (travskoleassistent) kurs 3! :D Jag ser verkligen fram emot detta, för det kommer nog bli riktigt lärorik helg för min del!
Plus att jag fick reda på att min brevvän kommer delta som jag aldrig har sett förut, så bara det är lite pirrigt..;)

Vi från Årjäng kommer bli fem stycken som åker iväg, sen är det tjugo ledare till från sju olika travbanor i Sverige!

Kommer bli kanon roligt, får berätta mer efter kursen på fredag om det finns tillgång till internet;)

Mindre bra var ju att jag måste stryka Arielle på istravet på lördag, men det är bara att gilla läget, det kommer ju fler lopp! :)

Nu ska jag nog bege mig ut på en promenad med Arielle & Cirkus innan det blir mörkt :)

Ha det bra alla!

Kram Julia


Inför ett istrav, jag & Arielle ;) 140209

Startlista!!!

Nu är startlistan klar för lördagens istrav på Årjängstravet som Töcksmarks travklubb arrangerar, något ändrad sen i förmiddags för det hade blivit lite fel =) Klicka
Johanna Karlin

Träning

Idag var jag ute och tränade intervaller med Zalsa, sex stycken 300 meters intervaller. Jättekul tyckte hon det var och sprang som en tok. Jag satt bakom och tyckte det var mycket kul att åka relativt fort =)

Tog en bild bakifrån rockarden


Zalsas suddiga bakdel med slagremmen på


Igår var vi inne och körde fort med Albert, prepp inför starten den 8 feb. Han kändes hur bra som helst, körde med järnskor bak och det verkar ännu bättre än aluminium som vi haft på slutet. Anmälningen för oss utlänningar är imorn, ser fram emot startlistan på tisdag.

Här följer filmerna som jag skulle lagt upp sist, Zalsa i sitt nya täcke påväg till hagen och reunion i hagen där Zalsa är brunstigare än aldrig förr och Highen är skeptisk till kameran.Godnatt

Johanna

Hej!

Nu var det ett tag sen jag var inne och skrev. Men nu tänkte jag lägga in lite bilder som jag har på några av travskolans härliga hästar. :)

Danuta
DanutaMendez
Mendez

Celcius
Celcius

Triniton
Triniton

Linus
Linus

Dina
Dina

Ha det bra!

Kram Line

Mån 24 jan

I fredags red jag intervaller med Albert i galopp och trav men mest i galopp. Han kändes väldigt fin och taggad. Jag har slutat rida med pessoabettet för jag har äntligen insett att han hatar det bettet, jag har varit lite seg med att förstå det. Jag red med det australiensiska som jag kör med och det var som att rida en annan häst. Rak och fin i kroppen och han hängde inte på någon tygel. Det var en härlig tur.

I söndags körde jag Zalsa och vi var för första gången på andra sidan sjön och körde, man är tvungen att ta sig över en bro för att ta sig dit. Så här års går det bra att köra där men annars är det stenhård i vägen. Jag fick såklart leda fröken över för hon är inte cool nog att gå över broar bara så där =) På vägen hem vågade hon och då var jag nöjd. (hem går ju allt)

Efter turen med henne släppte jag ute henne igen tillsammans med de andra och passade på att smörja lite selar och huvudlag tills de skulle in för kvällen. Zalsa och Lantärna som annars hatar varandra är brunstiga och verkar gilla varann på ett lite obehagligt sätt. Försökte sära på dem när jag märkte hur Zalsa försökte sig på Lantärna (ogilla) men fick såklart inte tag på henne då. Den som ville med mig var Albert som alltid kommer så vi stod och myste lite i hagen.

Jag passade på att ta lite kort och filma mina fyrbenta vänner, filmerna strular så jag får lägga in dem senare.


Lite svettig i ansiktet med redo för umgänge med sina vänner
Han är så tjusig =)
och mysig
och söt
och kosig


Trevlig kväll på er!!!

Johanna


Inställda ponnylopp på Arvikatravets första istrav

Ponnyloppen är inställda på lördag på Arvikatravet, anledningen är för få anmälda hästar. Hoppas på större intresse nästa gång


Johanna Karlin


Fina Kallblod På Bjerke

Hejsan!

Igår var jag, Ola och Nemo på Bjerke och kollade på några av Norges bästa kallblod. En av mina Favorit hästar Bork Odin var där och tävlade om 150 000 norska kr i första pris.
Vi såg även  Dotterud Teddy som är son till Alm Viktor i HM Kongens Pokalløp. Dotterud Teddy sprang in 1.377.00 som Tre åring! Man blir riktigt imponerad när man ser så bra fyra åringar. Skulle vilja ha ett hingsföl efter Alm Viktor och Blixtra. Jag tror dom skulle passa bra tillsammans och har man tur så kanske det skulle bli en liten Dotterud Teddy.
Briskebyrappa var också på Bjerke i går och startade i samma lopp där Bork Odin vann och Hallsta Lotus var tvåa (Briskebyrappa är Norges bästa sto hon har sprungit in 2.607.374 norska kr). Hon är riktigt duktigt och vi får hoppas att Ullis har henne som förebild nu när hon snart ska börja springa in miljonerna haha.Bild 1: Alm Viktor
Bild 2: Bork Odin
Bild 3: Dotterud Teddy

Har man tid så tycker jag absolut att man ska åka över till Norge och titta när dom här fina hästarna tävlar.

Trav är bäst på plats!

/ ElinaFull fart!

Ja nu har man fullt upp igen, den senaste tiden har det hänt mycket på travskolan :)

Vårat utrustningsrum har fått sig en rejäl uppfräschning, Jag & Johanna har städat, satt upp hyllor, satt upp massa krokar & fått det så att det blir mycket mer plats. Så det blev jag väldigt nöjd med :)
Sen fick jag i uppgift att smörja allt i det rummet & skriva en lång inventeringslista på all utrustning vi har, och sen renskrivning på datorn av 12 A4 kladd papper, det tog lite tid men det blev bra det med!

Den nya ponnyn Linus hade ju bara en qh sele en sån som man klickar fast på sulkyn, så vi behövde en träningsele till han. Som tur var hade vi ju väldigt mycket utrustning så att jag fick ihop till nästan en hel utan att behöva köpa en ny. Det som saknades var brösta, slagrem, selunderlägg, bett & en skalmring och det köpte vi för presentkortet vi fick av damklubben på invigningen :D


Så nu har han med en sele!


Vi ledare har haft möte om våra elever, om de behöver avancera i kurserna. Hur kurserna ska vara och vilka dagar osv. 
Jag tycker att ni som läser det här ska försöka få med vuxna :D Mamma, pappa, mormor, morfar, faster, morbror osv.
Vuxenkursen startar V.10, fredag kl 18.30-20.30. 5ggr/500kr.
Så känner ni någon som är intresserad av hästar eller bara skulle vilja prova på så tipsa om oss, försök tala om för dom hur kul det är och att trav är till för alla :D Det finns många sätt som man kan bidra till travsporten, bara publik är en väldigt stor del :)


Vinnare av Årjängs Stora Sprinterlopp 2010, Lavec Kronos med Erik Adielsson.


Nej nu ska jag gå ut och gå, kan ju inte sitta inne en lördag heller :)  50 års kalas ikväll & imorrn blir det jobb med hästarna på travet :)

Kraam ViktoriaVinster!

Lördagens istrav gick toppen för mina fyrbenta vänner.

Först sprang Zalsa förbi de framför och vann rätt så enkelt på en lite saktare tid än sist, nämligen 2.09,1, men det såg ut som det gick fortare =) Banan var något tung. Det var väldigt kul att se henne med en sån iver och längst fram dessutom. Hon har aldrig vunnit så länge jag haft henne så det var riktigt kul. Matilda och Zalsa fick hämta ett riktigt fint vintertäcke som vi tackar och bugar för. Jättekul att Matilda kör henne så bra!!!

Målfoto:


I lopp två var min Albert (Ederpilen) med och han lyckades också vinna. Vi fick ett täcke till och bugade ytterligare för nu behöver de inte frysa hemma i Struven =) Dagen blev alltså perfekt och Peter var nöjd med hur Albert skötte sig. Han var lite för het före men inte i loppet och han hängde inte på någon töm och det viktigaste var att han inte var ofräsch . Vi ska nu träna speed för det har han inte och det kan vara bra om han ska ha någon chans den 8 feb på Momarken.

Målfoto:
God natt mina vänner!!!

Johanna

Resultat Holmedals istrav 15 jan

För lördagens resultat klicka

Nu blir det en helgs paus innan nästa istrav som kommer vara på Arvikatravet. Anmälan helst senast fre före men absolut senaste är mån den 24 jan kl. 09:00.


/Johanna

Inför istrav

Zalsa gick jättebra på förra istravet, 2.08 och var fyra. Hon har inte hostat någonting sen jag skrev sist så det var bara något väldigt tillfälligt, himla tur. Hon är med igen på lördag och nu står hon bättre till, hon står 100 meter bakom starthästarna. (Jag handicapade fel, hon och Celcius ska egentligen bara stå 80 meter, men då får hon kämpa desto mer) Jag har fått reda på att det är täcke till segraren och det skulle inte sitta helt fel. Matilda kör igen och hon verkar ha kuskform för hon var trea på Färjestad i måndags med Lilleruds häst Karambol Zet.

Det är inte bara Zalsa som ska ut och springa istrav från Stall Stuven, min käre Albert ska också vara med. Han ska starta från spår två på 2160 meter och det ska bli spännande att se honom in action. Vi satsar på ett lopp den 8 feb, löpsbulletinen har kommit och det finns ett perfekt lopp då på Momarken, och det vore jättekul om det klaffade så att han kan delta i det. Peter ska köra honom och det var faktiskt totalt tio hästar med i loppet, eller nu ser det ut som sexan är borta. Här är listan:Jag var ute och red några intervaller på Albert idag och han kändes fin och laddad, så bara benen är fräscha så är jag inte orolig =)

God natt på er och hoppas vi syns på lördag. Kom upp och fika eller hälsa på oss i travskolestallet!

Johanna Karlin

Strykningar, ändrad startlista kategori A

Mascot och Lightening är strukna så därför flyttas alla hästar fram 40 meter eftersom Mascot stod ensam på start. Ny startlista

Startlista istrav 15 jan ponnylopp

Nu är startlistan klar för lördagens ponnylopp på Holmedals istrav. 

Alla ekipage med samma kuskar/ryttare räknades ett genomsnitt ut mellan tiden de var handicapade efter den 8 jan och tiden de presterade i loppet. Ekipage med annan kusk står på samma handicap som förra gången.

Jag använde olika metoder för att räkna ut distanserna men det blev bäst om jag använde mig av recordhandicap i A-kategoriloppet och intervallhandicap med 20 meters tillägg vid 2 sek i B/russ-loppet. Jag har suttit och testat att räkna på olika sätt men tycker att dessa blev de bästa sätten. Hoppas att ni tycker det ser okey ut, kommentera gärna i kommentarsfältet.

Det är svårt att göra en helt rättvis och perfekt startlista och jag vill använda mig av ett system när jag räknar och handicapar och det tycker jag att jag har gjort =) Jag har använt mig av samma räknesätt för alla.Johanna Karlin


Resultat istrav 8 januari

Resultatet för årets första istrav finns nu att läsa om du klickar på länken

http://www.travskola.se/uploads/Resultat%20Karlandas%20istrav%208%20jan.pdf

Snö & Blåst

Så där ja, då var jag här igen!
Ja idag var det dags för årets första istrav, o självklart skulle det börja snöa & blåsa som bare den, men de hör väl till Istraven de, att det är olika väder varje gång:P
Det gick bra iaf, Julia & Arielle vann, det som var lite kul var att man såg ingenting därifrån man stog pga av snön, så in på upploppet så försökte man ursilja vem som var vem, men det var ett så samlat gäng så det var inte lätt, det var först över mållinjen som ja såg att oj det var ju Arielle, va kul :DRussloppet var väl inte lika jämt men ja tror de flesta var nöjda med sina ponnier & det blir ju ändring tills nästa gång! Avslutades med fika & prisutdelning i vårt nya teorirum :D En lyckad dag :P


Igår var jag & Julia ute med Edvin & Toxic, Julia red Toxic & jag ledde Edvin!


Han måste ha koll så de hänger med :)

Det var en perfekt dag för att vara ute med häst, inte för kallt & solen som lyste så fint. Vi var ute en bra stund & gick ute på vägen där vi mötte lastbilar så det blev lite miljöträning med, o "lydnad" på Edvin för han var glad & piggelin ;P


<3


Rensade bort mina pokaler som jag vunnit under mina år som ponnykusk igår med, det har hunnit blivit ett antal så de tog sån plats så nu fick de flytta till en kartong :P Rosetterna får hänga i ett tag till. Det är verkligen minnen för livet <3

Ja nu ikväll blir det lugnt med mys, ska upp & jobba på travet imorrn. Ska kolla lite mer utrustning innan jag & Johanna ska städa utrustningsrummet så vi ser vad vi behöver, inte behöver & vad vi önskar oss extra mycket!


Ha de bäst :D
Viktoria


Bra start på istravet 2011!

Årets första istrav började riktigt bra för min del :) det visade sig all träning jag lagt ner för henne att klara detta!

I värmingen kändes hon pigg och framåt, men att frambenen "stutsade" för mycket, så jag satte på ett par boots och det fungerade riktigt bra! det visade sig ju senare i loppet...;)

När loppet skulle gå blev det en omstart. Det berodde på att ett ekipage var för tidigt över mållinjen. Den andra starten satt och jag fick en helt okej start för att vara snöstorm!

Första 100 travade hon inte alls bra och jag trodde verkligen inte att det här skulle gå bra, men efter lite påsmackande så ökades farten och travet satt finare!

Vi plockade några stycken med en galopp vid omkörning som var mitt eget fel..;)

Vid upploppet tog vi steget förbi de sista ekipagen och jag kände en efterlängtad seger med min bästa häst någonsin! :D Eftersom jag är för gammal för att köra shettis så var det hur längesedan som hellst jag körde henne i ett lopp så jag kan säga att lyckan var på topp just då! :D

Jag hoppas hon fortsätter gå hyfsat bra nu när äntligen JAG själv får köra henne på istraven! ;)

Slänger upp en bild på min och Arielles "hörna" alla rosetter och minnen genom alla våra år tillsammans!
Jag hoppas hon kommer plocka till sig bra placeringar i framtiden för hon är innerst inne en underbar häst!

Huvudsaken är att man har roligt tillsammans med sin häst! :D

Kram på er!

Julia


Vart har jag hållit hus??

Det kan man undra, inte här i alla fall. Jag har haft fullt upp tillsammans med dålig inspiration. Det har varit invigning av teorirummet som tog en del tid och energi, jag har haft fullt upp med c-uppsats och det har varit jul och nyår. Extremt dåliga ursäkter men det var därför =)

Jag kommer inte riktigt ihåg vad jag skrev sist men jag har för mig att jag berättade att Albert hade behandlats. Han är nu fräsch i sitt trav igen och det känns TOPPEN! Peter körde honom fort i tisdags och vi var nöjda, vi har provat ett nytt bett som han har respekt för så han var inte het en meter. Väldigt skönt att se tyckte jag som stod och huttrade bredvid, snöade som rejälast just då.

Det finns självklart inga lopp på färjestad jan-feb och längre åker vi inte i Sverige och inga lopp i Norge i januari, bulletinen har inte kommit för feb så jag väntar med spänning på den. Vi ska nog vara med med honom i nästa istrav för att ge honom ett jobb innan blir en eventuell start.

Zalsa ska vara med på istravet nu på lördag och min kusin Matilda Svensson ska köra henne. Jag ska hjälpa till lite i shettisloppet och blir så stressigt om jag skulle köra själv. Ska bli väldigt kul att se henne från sidan för det har jag knappt gjort. Matilda körde henne i ett provlopp och då såg det väldigt bra ut. Dock så har hon hostat lite denna vecka, omställning i vädret är inte bra och hon är känslig mot sånt men jag hoppas att det bara är tillfälligt.

Jag körde henne förut och under tiden släppte jag ihop Highen, Lantärna och Albert. De hade kul tillsammans och jag filmade en liten snutt.

Lantärna och Albert in the front

Lantärna har flyttat hem igen efter att ha bott i Årjäng sen aug, vi har tyvärr tagit bort Peters häst Gazza Girl. Tidigare fanns det inte plats för Kantärna men nu blev det en tom box till henne.

Peter skodde Zalsa förut och jag fick en suddig bild på det, ALbert står som handfallen bakom =)


Min tjej måste ha bogskydd för annars skavs pälsen bort på bogen och bringan, ser lite smått kul ut. Hon skötte sig utan ett enda ryck idag, hon brukar ta tillfället i akt och göra Peter lite irriterad i skosammanhang =)Hittade en bild på Line när hon väntar på defilering på Momarken när hon tävlade med Celcius för ett tag sen
Trevlig kväll och hoppas att vi ses på istravet, travskolan bjuder på fika efter ponnyloppen.

Johanna

Årets första Istrav

Ja då börjar det närma sig årets första istrav, alltid lika roligt & trevligt att träffa travfolk & se på loppen i kylan! Det är så de ska va, kallt, haha :) Arielle är med i år igen, var ute & körde intervaller hemma med henne förut, fort gick de men de är hemma de, vi får väl se på Lördag hur hon ser ut men vi hoppas på att banan är ganska hård & att de får fäste :)


Arielle förra vintern!

Det som har hänt sedan sist är att jul & nyår har rullat på som "vanligt", men nu ska de bli skönt när det blir vardag igen & inte massa helgdagar! Edvin går fortsatt i hagen & är busig, ska kollas av Vet igen snart, får se när det blir & vad som sägs om han då.

I Söndags hade jag stallet & hade med mig Julia & Line, de var ute & körde alla ponnier. Sen kom Elina & då körde vi ut med Ullis, Wirre, Linus & Celcius mot Klevane. Vi var ute en bra stund & ganska långt, russen fick gå på bra men de tyckte de va roligt :) Sådana turer ska man göra oftare, mysigt är det att vara ute så många!

I går tisdag hade Johanna TLA I kurs med några av oss, kanske inte lärde sig något nytt men pratade om viktiga saker & hade diskussioner, bra var det!Det här är för er som är mer inriktade mot ridning, satsa på Monte. Det är samma sak som trav fast man rider istället för att sitta bakom i en sulky. Monte växer i Sverige & det finns fler & fler lopp att rida, på bilden är det en kompis till mig som ska ut & rida sitt första lopp med Viggen på Färjestad för snart ett år sedan :P O för att orka rida ett lopp eller fler gäller det att ha muskler, styrkan & rida många lopp & hästar :) Så kör hårt, satsa på Monte :D

Vi ses på Lördag, då det är dags för Istrav igen :)

//Viktoria 

Istrav 8 januari

Startlistan för Karlandas istrav 8 januari är klar

klicka på länken: http://www.travskola.se/uploads/Startlista%208%20januari%202011.pdf


Årskrönika 2010

Nu har  ännu ett år gått och massor har hänt både roliga och tråkiga saker.

Året började med att att Celsius gick 2.07 och vann ett istrav här på årjäng. Jätte duktig var han redan då och att han sen skulle ta flera vinster under året och sänka rekordet med 13 Sekunder va ju nästan för bra! Har aldrig kört en ponny som travar så rent och fint. Så de märktes att Celsius vinter träning gav resultat.

I februari köpte jag en ny häst Hammars Ullis, världens tjockaste häst. Hon hade fettvalkar både framför och bakom selen när jag började köra henne. Henne red jag in första veckan jag hade henne och då kunde jag inte ha en vanlig sadel för dom var för små. Under den tiden jag har haft Ullis har hon gått från otränad till kvalad på bara några månader. Är så glad att jag köpte lilla Ullis!! Tyvärr blev hon skadad i hagen nu under hösten när vi skulle igång och börja starta men det känns som att vi är på rättväg nu. 

I Maj fick jag ännu en ny häst Rubin Pilen och jag tog även bort min valp Jacko :( Det var en tuff månad på många sätt. Den 6 maj blev jag tvungen att låta min valp somna in, en vecka före han skulle fylla ett år. Hela våren var vi på olika djursjukhus för att få fram vad de var för fel på honom. Tillslut kom dom fram till att det inte fanns något att göra utan att ta bort honom när han blev sämre.
Rubinen kom lite senare imaj och det var inte heller någon dans på rosor. Stor och hingstig var han och inte ett dugg rolig att hantera utanför stallet. De gjorde inte heller saken bättre att det var så mycket brunstiga ston över allt på travet när han kom. Men tillslut fick Rubinen bli valack eftersom han inte kunde uppföra sig som hingst. Nu är det en helt annan häst som är mycket trevligare och riktigt gossig.

I slutet av sommaren skulle jag försöka köra premielopp med Rubi och de gick inge vidare. Rubi som hade tränat så bra hela sommaren tappade travet totalt när det väl va dags för premie. De berodde nog på att hon kom in i en växperiod lagom till start. Nu är hon stor som ett hus och tar inte ett travsteg. Tänk hur det kan bli.

Nu under hösten har jag och Johanna fått ansvaret över travskolan :) Det känns riktigt bra och jag tror att vi kommer göra ett bra jobb. Vi hade invigning av vår nya teorilokal nu i december. Är så skönt att få någon stans att kunna vara på och ha lektioner.

Jag vet att det är massor som har hänt under 2010 som jag har missat att skriva med här men de får vi ta en annan gång. Så jag hoppas att mina hästar får va friska nu under 2011 och att jag inte behöver behöver ta bort något mer djur!!

Så jag önskar er alla ett bra 2011 ;) Elina

Jacko min hund som jag fick ta bort i maj bara ett år gammal.


RSS 2.0