God fortsättning!

Tjenixen. Julen har snart passerat & den har varit bra. Hoppas eran också har varit det.
Förra veckan gick Miami, Wirre, Linus & Celcius fort, alla på banan. Var meningen intervaller på rakbana men den var för dålig tyvärr. Miami & Wirre gick för sadel, alltså monte. Laddar för istraven, såg väldigt bra ut.
Linus & Celcius gick också på banan för sulky. Celcius såg mycket fin ut, Linus njae inte lika bra men vi fortsätter. Glöm inte att hålla tummarna för Line & Celcius som startar i Norge imorrn tisdag :D
Jag har satt upp lite olika hästskor i foderrummet till utbildningen som vi har fått sponsrat av Häst, hund & katt shoppen. Det blev bra.
Jag har grejat lite med inventering för att se vad vi har för utrustning & inte.
Våran nya sulky till stor häst har kommit. En blå Chevi safer, den blir det premiär med imorgon. 
Bilder kommer inom kort :D

/Viktoria :)

 


GOD JUL

Travet har ny kamera som jag var tvungen att testa så jag gick ut och tog lite kort i förmiddags. 

Såhär såg det ut kl 10:00


Härligt vinterlandskap

Julia Eriksson rider fort på Travskolans Miami, laddar inför istraven.

Viktoria och Lova hade koll på vad som hände


Sara Agnas gav sig iväg på träningstur med ett nöjt kallblod


GOD JUL
Hälsningar Travskolan

Vecka 50

Veckoinlägg! Tänkte göra så att jag skriver varje vecka vad som händer på travskolan & med hästarna.
Måndagen var det kurs, silver/guld kursen, alla shettisar gick lugna intervaller i bakvarv.
Wirre gick snabbjobb på banan. Den hästen är helt otrolig, hon kan skritta i shettisarnas tempo & när det väl gäller så är hon jätte taggad & tycker det är jättekul :) Gick 2x1000m i 1.30 tempo. Superfin & jag var jättenöjd med henne!
Tisdag innebar intervaller med Miami, rakbanan var dålig så blev intervaller på banan istället. Första gången hon skulle gå fort sen hon kom till travskolan. Gick först 500m & var super pigg. Sen fick hon springa & göra av med lite energi i 1000m. o sen 500m till. 1.30-1.35 tempo. Jättefin hon också med tanke på att de var första gången.
Ser framemot istraven. :)
Torsdag gick Linus intervaller på rakbana, ren is var det. 6 intervaller ala 2.10-2.15 tempo. Går åt rätt håll för honom med.
Fredag var jag & Miami ute på en lugn tur i skogen, mysigt!

Nu äre hälg, laddar för nästa vecka. Vi hörs.

/Vickan

Äntligen

Idag vann Highwayman ett lopp på Bjerke med lärlingen Inge Mellby i sulkyn. Duktig gutt som körde honom fram till dödens, eftersom han hamnade i tredje, och sen körde till på slutet och vann överlägset. Trodde knappt det var han när jag såg loppet. Det gick ju inte superfort men det spelar ingen roll. Så kul för Peter som tränar och lägger ner en massa tid.

Det började dock lite kul för Peter ringde mig och undrade om huvudlaget hängde i stallet, japp det gjorde det, smörjt och iordning. Tur att Ludde skulle dit så han kunde låna ett av honom =) Turhuvudlag kanske för Ludde vann två segrar ikväll.

Jag var tyvärr inte med för jag var på styrelsemöte, typiskt, men samtidigt skit samma när det går bra.

Länk till loppet om någon vill se: https://www.rikstoto.no/RikstotoDirekte/RDsisteuke/Japp det är han som är först =)


Imorn bär det av till Bjerke igen och jag har tagit ledigt för när Albert startar så är det obligatoriskt att vara med. Albert fick en andraplacering (egentligen trea men en hoppade över mål) sist han startade på Momarken som vi är jättenöjda med och vi hoppas på pengar även imorn. Vore bra om han inte hoppade från start och vi ser spår 10 som positivt eftersom han inte behöver vara framme vid vingen. Han blev så het sist efter att bilen hade släppt och felade.

Håll tummarna för oss imorn!!!

Kram Johanna

Here again :)

Hejsan. Det var väldigt längesen. Det har väl hänt ganska mycket sedan sist. Jag har köpt en underbar hund, flyttat till hus, jobbar nu som vikarierande stallansvrig på travskolan & är nöjd med livet. Sommaren gick väldigt fort med mycket arbete men nu är vi i redan december o ja väntar på att det ska bli lite ljusare ute med hjälp av snö. Jag har inga egna hästar kvar, det betyder inte att jag vill, men om man hade mer tid & pengar så. men jag trivs väldigt bra med det endå nu när jag får jobba med hästar :) Edvin är däremot kvar men han har Julia med sig på Lillerud och tränar, så man kan säga att han är hennes :)

Vi har nu kört klart höst terminens kurser. I fredags var det avslutning för alla och vi hade 4 olika stationer, pynt av hästar, hästtårta, lekar & skattjakt :) Det var jättemysigt & ser framemot när vi drar igång igen till året!

Det som har hänt i Travskolan stall är att vi har två nya hästar. Den ena är Miami, ett stort 5 årigt varmblodssto. Används främst till vuxenkursen men även till de mer rutinerade eleverna. Är tänkt att kunna gå provlopp med ungdomar till året.


Miami :)

Sen har vi Hilda, ett 4 årigt shetlandsponny sto. En liten söt ponny som ska funka bra som både lektions och tävlings ponny. Men vi har haft henne på prov en månad och har nu bestämt oss för att behålla henne :) Jättesöt är hon :D


Hilda :)

Så de som bor i stallet nu är Wirre, Miami, Celcius, Linus, Danuta, Hilda, Triniton & Mendez :)
2 stora, 2 russ & 4 shettisar.

Nu siktar vi på istraven & ja hoppas vi ses där!

Passar på att önska alla en God Jul & Gott Nytt År :D

Kram Viktoria


RSS 2.0