Det blev galopp men femma iaf

Hej! Nästa gång får ni hålla tummarna bättre för Albert valde att galoppera i fredags. Han såg så fin ut och på sista varvet på bortre lång styrde Peter på i tredje spår för det gick rätt sakta och jag hann tänkt, "nu vinner han nog". Men så kom galoppen och det var svårt för Peter att ställa honom och så trava han kort och galoppera igen. SKIT tänkte jag och så blev jag självklart besviken. Efter att han ställt sig i trav efter de två galopperna låg han åtta och gick bra förbi tre st och blev femma. Tur det kände jag och tyckte ändå att han var duktig men det är inte kul när hästarna galopperar bort placeringar. Pratade med Peter efter och han sa att han helt plötsligt gjorde ett skiftande och tappade rytmen och blev då jättespänd och samtidigt tjoade en kusk. Får nog bli till att sätta tillbaka hättan inför nästa start som blir 11 maj, om allt flyter på som planerat.


Jag är nu ledig fram tills på onsdag och det känns så skönt att få ett litet break från jobbet. Igår var jag på shoppingtur och konsert i Oslo och kom hem idag. Tömkörde Zalsa i skogen förut och det var mysigt i det fina vädret. Får hålla koll på henne nu för hon har snorat lite men hade ingen feber idag och var helt som vanligt i humöret.

Imorn är det inga kurser på Travskolan ifall någon har missat det som går i mina grupper.

/Johanna

24 april

Hej igen! Tänkte bara meddela att Highen kom sjua i söndags på färjestad och fick sista pengen efter en väldigt fin löpning på nytt rekord, 1.15,0 över 2140 m volt. Det är en rätt bra tid och det vore så kul om han kunde spräcka 15-gränsen som det känns som att han kan. Han kom tyvärr inte med i monteloppet som vi anmälde till på årjäng på fredag för han har dåligt med poäng men peter letar andra lopp att anmäla till. På fredag kom iaf albert med och han ska ut i lopp 8. Tipset tror inte på honom men det gör jag, om han står på benen, så jag tror jag satsar lite nordmarksmästarpengar på honom :). Peter körde intervaller med honom igår och han kändes fin och spänstig. Equiterapeuten gick igenom honom ikväll och det var enbart smågrejer på några ställen, vilket betyder att han är mycket bättre i kroppen nu för tiden. Han har förutsättningarna för att kunna prestera nu när kroppen är "nyjusterad" och det känns bra att veta. Hjälp oss på fredag genom att hålla tummarna för att benen vill trava och inte galoppera :) Vi hörs /Johanna

Delad glädje - dubbel glädje!

Hejsan!

Nu var det ett tag sedan igen, allt flyter på bra. Mycket att göra men det får man vara glad för :)
Hästarna kämpar på. Texas tränas på & funkar jättebra på Travskolan vilket vi är väldigt nöjda över.
Nästa Måndag åker Sandra ner till Göteborg för att hämta hem ännu en ny pålle, denna gång en shetlandponny på 9 år vid namn Måntorps Isor, vi hoppas att denna också kommer funka bra :)
Wirre går provlopp med Jimmy, senast i onsdags var det med i 1.30 tempo & gick i mål på 1.28.8 - toppenbra!
Miami går långsamt två ggr i veckan, de kommer hon göra fram tills nästa skoning & då får vi se vad som får göras med henne.
Inget speciellt med de andra, några startade på Åmål men de skrev Sandra om.
Mina licenselever har nu kört 2 provlopp, & det har verkligen gått jättebra. Senast hade vi med 8 hästar vilket resulterade i bla. springspår, kul. Man blir så stolt när de sköter sig galant & tycker det är så roligt :D

Voltstart med springspår!

Som överskriften lyder så tycker jag man ska glädjas åt andras framgångar. Joahnnas Zalsa var tvåa i påskbomben vilket var jätteroligt. Några veckor senare var det start på Åmål, där vann Twixan med Caroline, då var ju Zalsa först över mål men blev diskad för målgalopp. Det är ju ett typsikt dilemma där man är lite besviken på att det blev så men att man ändå är glad över den andres vinst. :D

                  

Vi håller på att planera inför sommaren där det kommer att bli en vecka full med aktiviter för alla. Då kommer hästarna att stå på travbanan, resten av sommaren vid undantag för trav då det är ponnyridning/körning kommer det att gå på bete i Sillerud hos Sandra :) Härligt för dom, det är de värda!! 

Nej det får räcka för denna gången!

Ciaoo Vickan


Fredag 20 april

Hej på er alla!
Det har hänt en del sen sist och jag kan dra en snabbis om det.
Zalsa har startat tre gånger och den första gången var i Norge för ett genrep inför påskbomben på Färjestad. Caroline Mattsson körde och de kom sexa på 2.05 vilket var helt okey med tanke på att det var första gången som hon körde och utan spö dessutom. Sen så var det dags för påskbomben och där gick det superbra med tanke på dåligt väder vilket inte brukar vara posivtivt. Hon slutade tvåa på 1.58,3, denna gång med Matilda tillbaka i sulkyn. Jag hade med mig mamma och moster och det var extra kul att det gick bra när de var med. Tredje starten gick i lördags och då blev hon diskad som etta, hoppade över mål, vilket inte var så kul. Men jag var jättenöjd med hästen som sprang förbi i tredje spår och fortsätter visa fin form och vilja så pass tidigt på säsongen. Vinsten gick istället till Caroline och Twixan vilket var jättekul, Floxx-Magda och Valentino Rossi-Linnea hamnade också på pallplats så Årjäng i topp =)


Zalsa och Matilda i påskbomben


Zalsa belönas efteråt av mamma =)


Innan defilering i Åmål 120414


Zalsa påväg förbi i tredje spår

Film från påskbomben, ser inte så bra men kul ändå:
http://www.youtube.com/watch?v=dj-NJX_En4g&list=UUgt_4f_ROr4eOUJQWjZXSMw&index=26&feature=plcp

Nästa start blir den 12 maj så Zalsa har nu tagit det lite lugnt och sen blir det vanlig träning fram tills dess.

Albert har haft en lite lugnare period eftersom vi väntat på att kvala efter han han blivit diskad tre gånger. Det gjorde han fint i söndags på 1.35,6 så nästa start blir på fredag under lunchtravet. Han har ett lopp till högst 35 000 där han står på 40 meters tillägg. Han ska gås igenom på tisdag av Sara inför denna start i förebyggande syfte eftersom han så lätt blir låst i bakre delen. Jag tänkte försöka hinna med en ridtur med honom imorn i skogen.

Highen tränar på som vanligt ihop med Peter och ska starta på söndag från spår 1 på Färjestad, kul med bra spår. Han har startat på några gånger och har varit både trea och oplacerad så hoppas på pengar på söndag.

Lantärna är ännu tjockare än sist och Rutger har sett sparkar så det lever iaf något där inne =) Ska blir så spännande att få ett föl och jag ser fram emot det enormt mycket.

I övrigt så jobbar jag mycket nu för det är en del att göra nu när säsongen dragit igång, men det är kul med mycket ansvar och uppgifter att ta tag i. Jag och Morgan, nya travbanechefen, var i Stockholm ons till tors på möte inför "En dag på travet" som ska arrangeras vecka 32. Idag var jag på möte angående V75-helgen och jag och Viktoria började planera vecka 28 då det är "Sommarlov på Travskolan". Det är mycket som ska planeras och fixas framöver men det är kul och jag hoppas att allt ska bli så bra som möjligt.

På hemmaplan så händer det andra grejer för jag och Peter ska bygga hus. Vi har beställt ett älvsbyhus som kommer 23 maj och är sedan klart 26 juni. Grävaren började denna vecka med markarbetet så nu har vi en egen väg ner dit huset ska stå. Ska bli så härligt att bo vid hästarna och på landet med naturen alldeles utanför. Att kunna göra lite spontanturer med hästarna eller fixa i stallet när det blir lite tid över och inte behöva köra 1,5 mil varje gång kommer blir supert. Jag var på nordmarkens kakel idag och kollade kakel och klinker. Jag vet precis hur det ska se ut i mitt huvud men jag har inte hittat den perfekta klinkern än, men jag hoppas det kommer =)


Typ såhär kommer det se ut fast vi ska ha vitt hus och ljusgrått tak.

Vi hörs!
/Johanna

Bilder

Tänkte lägga in lite bilder från provloppen i onsdags! Alla elver skötte sig så himla bra och kuskarna runt om i sverige får se upp. Det är ett vasst gäng vi har!


Wirre som har blivit sååå fin..

















Glöm inte Vi i travskolan!! Nästa tillfälle är lördag 28 april välkommen!!

// Sandra

HEJ!

Nej nu får vi allt bli bättre på att blogga tjejer! :D
Ja vad finns det och berätta?

Jo, jag kán berätta att Caroline och Troll Twix gjorde sin första start tillsammans på travet. Och det kunde inte ha slutat bättre, de vann på tiden 2.02.


Duktiga!

Vi hade även travskolanshästar tillstart, Celcius med Line, Triniton med Jessica och Mendez tillsammans med Justine!

Celsius: Kämpar på och han kom i mål på 2.10 vilket det var ett tag sen han gick i lopp så det är ju positivt! Han blev 4:a.


Triniton: Kämpar även han på och försöker hitta stilen. Hán har ju aldrig varit nån vidare travponny eftersom han har aktionsproblem! Vi håller nu på att luska i vad vi kan hitta på för att hjälpa honom på traven ;) Han var även uppanmäld och blev tyvärr oplacerad :)



Mendez: Travskolans egna stjärna! Han gör alltid det han ska på travovalen och idag var inget undantag! Han blev trea på 2.57 :)



Vi hade en mycket trevlig dag på Åmålstravet, trots lite problem med arrangemanget! Men med ett glatt leende blir allting bättre!


Jessica, alltid gladast och det gillar vi mycket!


Linnea mycket nöjd över sin Goliat som visade att han fortfarande kan! De blev trea på 2.11!


Våran nyaste travskoleassistent Maja med sin söta Toomai!


Matilda med Johannas Zalsa!


Celcius i strid med Zalsa varvet från mål.



Idag har jag även suttit och gjort klart propparna till Mixtravet vi ska anordna den 17 maj! Så ni som vill vara med boka datumet!

Vi kommer att köra på de grenar vi har haft, nämligen:

1. Idealtid för a-ponny
2. Ideal tid för b-ponny
3. Precisionbana körning för elever under silvernivån
4. Precisionbana Ridning för elever under silvernivån
5. Precisionbana Ridning för erfarna elever.
6. Monté för B-ponny.

Vi hoppas det är lika många starter som förra året!
 
Till veckan åker jag och hämtar våran nya travskolehäst som vi ska ha på prov i två månader.

Han heter Månstorps Isor och är en shettisvallack på 1.07cm, 9 år och ett rekord på 2.45.


Han är jätte snäll och vi hoppas han ska trivas hos oss!


Snart drar även vårat stora lotteri igång som vi på travskolan ska anordna! Vi vill gärna att just du vill hjälpa till att sälja lotter!

Kan även tillägga att det finns en del platser kvar till årets ridläger!


Ha en fortsatt trevlig vecka!
Sandra
p.s På söndag åker vi till Färjestad och startar Johny Russ.


Glad påsk!

Hejsan!
Nu var det ett tag sen sist, men nu kommer ett blogginlägg. 
Alla kurser flyter på & vi är snart halvvägs. Det är en underbar tid vi är i nu. Ljust, oftast härligt väder, travsäsongen är igång osv. Underbart!
Lite om hästarna på travskolan nu:
Triniton & Mendez - kling & klang, piff & puff. Ja godingarna klarar sig nästan inte utan varandra. De är bästa vänner men är mat på gång då äre Triniton som är boss. De jobbar på inom travskolan & är duktiga. Tänk va många elever de lär.. Ja charmiga är dom. Kommer närmast gå provlopp på onsdag & starta i Åmål på lördag :)
Hilda - kommer inte att vara kvar på Travskolan tyvärr, för stressad & trivs inte riktigt hos oss. Så är det ibland, alla passar inte som travskolehästar. 
Celcius - som säkert nästan alla vet är han ju nästan alla elevers favorit. Det är ju inte så konstigt, gör aldrig något dumt & ställer om till varje ny elev som rider/kör honom, han älskar verkligen jobbet han gör. Kommer också gå provlopp & startar med Line på lördag i Åmål!
Texas - den allra nyaste som vi kommer att behålla. Han är igångsatt & tränas långsamt framåt. Han har börjat gå med på kurser & sköter sig utmärkt :D 
Nypon - vår tillfälliga inhoppare som gör ett grymt jobb & som också såklart tycker det är roligt. Blir kvar ett tag till & de gör nog många elever glada :)
Miami - underbart snäll häst & en riktig läromästare inom travet, framför allt inom monten där hon är väldigt stabil. Tyvärr har hon haft en hovböld & jag åkte till ATG igen där de svetsade bort en 1/4 del av hennes hovvägg. Hon blev gipsad som hon skulle ha i två veckor. Nu har en hovslagare plastat henne där hon varit gipsad förut så nu får hon börja gå motion igen :) Vilket vi är väldigt glada över!
Wirre - vad kan ja säga, perfekt som travskolehäst, sagt det förut men säger det igen. Går snabbjobb & provlopp med elever samtidigt som hon är med på kurser & även handikapp ridning :) Det säger allt.
Ja ni kan ju se här vilka hästar vi har, utan dem skulle vi inte ha någon travskole verksamhet.
VI TACKAR ER UNDERBARA DJUR <3

Har inga bilder för min kamera strejkar så jag snor några ur arkivet :)


Mendez på lektion.


<3


Grattis till Zalsa, Johanna & Matilda till andra platsen i påskbomben :D


Lägrerna närmar sig med stormsteg, kommer bli superkul, längtar :)

Vill till sist tacka alla elever för dom ni är. Ni är underbara & det är ni & hästarna som gör att man varje vecka ser framemot en ny vecka :) Hoppas ni har en trevlig påsk & lite välförtjänt påsklov :)

KRAM Viktoria


Hej alla travskolevänner!

Hej på er! Nyss kommit hem från en underbar kväll på travskolan! Licenseleverna gjorde teoriprovet och nu är det bara två st som ska göra provet sen är samtliga godvända! Provloppen börjar nästa vecka för deras del!

 Våran "vuxna" elev körde även upp idag för att visa att han är redo för provlopp med storhäst och det klarades galant!
 Sedan var det dax för den ny startade vuxenkursen. 4st (3 idag) har anmält sig. Idag gick vi igenom lite grunder och körde lite konbana! och det gick super. Alla var nöjda och glada hästar som elever. Det är sånna här dagar man verkligen känner hur mycket man trivs med att lära ut till sina elever! Allt var perfekt!

 Texas funkar jätte bra, han har börjat gå med på flera kurser i veckan. Och han är lite pigg men absolut inte dum. Han är väldigt omusklad och har inte speciellt bra kondis. Så nu ska han börja tränas lite hårdare av Viktoria under veckorna! Idag har även hästarna blivit skodda!

 På fredag startar Nypon. Twixan och Zalsa i storloppet påskbomben! Vi håller alla tummarna för att det går bra! Jag har så smått börjat på att planera mixtravet vi har tänkt ha i Maj. närmare sagt 17 maj! så se till att ni kan vara med då! Proppar kommer att sättas upp inom några veckor på travskolan! Även ett stort lotteri kommer annordnas under våren!
 Nu kommer lite bilder!

Vackra Wirre!




Wirre går snabbjobb i 1,30 tempo


En mycket bra bild som sympoliserar glädjen på travskolan!


Glad tjej som precis klarat travlicensprovet!

Två glada ledare!


Evas Urstark Tabac såg strålande ut!

Årets Licenstagare! Framtidens ponnytravkuskar!


Glada kursdeltagare!

Texas pigg och glad!

Triniton på ponnyridningen!

Nypon på lektion igår!

Nypon är en omtyckt travskolehäst!

Mendez!

Texas och  Premino

Många russ som går intervaller!

Line gjorde ett bra jobb bakom Trill Twix


Justines Ellvira!

Jessicas Premino!

Nu får det vara bra för den här gången!
// Sandra

RSS 2.0