Första gången :)

Ja, detta blir första gången jag bloggar! :)
ROLIGT :D

Gilla vädret idag asså;)

Imogon blir det att köra fort med Arielle, och tagga lite extra inför istravet på lördag ;) Så får gamla travskoleponnyn Cirkus stå hemma i boxen och heja på ;D

( Bilder kommer senare, när internet inte är så segt ;) )

/Elin snart 13 år ;D

Texas Trot

Nu är vi på väg hem :)


Skåne

Nu har vi kommit halvvägs till skåne:) startade hemifrån halv 4. Men innan vi fortsätter blir det en Snabbis in på Ullared!!
Texas står i boxen och väntar på oss, ska bli jättekul och se han :)

/ Vickan & Sandra


Tjo!

Idag blev jag sugen på att blogga igen efter en period utan sug och med annat i tankarna. Det har hänt mycket sen sist så allt kan jag inte rabbla men kan ta några saker.

Jag och Peter har varit på Solvalla med Highen och fick sista pengen efter en resa fjärde inner. Jag och Peter såg det hela som ett äventyr eftersom vi aldrig har haft starthäst på Solvalla så det blev en dag med mycket tid i bilen. Det var ganska likt som vilken bana som helst fast lite fränare inskrivning, shop m.m. Sen så var banan så fin så vi kunde köra barfota bak.

Albert har startat några gånger men balansen stämde inte helt när vi var på f-stad sist så det blev d. Han var då böjd innan så någon hälta var det inte. Vi ändrade lite på balansen och var med i ett istrav som han vann så det kändes positivt. Förra veckan var han dock lite halt i longeringen vänster fram så han fick vila och vänta på sara som behandlade honom igår. Longerade honom före och då märktes nästan inget så både jag och sara tror att han sträckt sig på nåt sätt. Lite andra låsningar hade han också som var väldigt bra att få bort. Nu ska han tränas på och sedan komma ut igen i april när det finns lopp i årjäng eller på momarken. Vi har köpt en tryckvagn så att vi ska kunna träna bra även om underlaget inte är optimalt. Idag var jag ute på en underbar skrittridtur med honom i skogen och vi njöt båda två. Jag har börjat rida med gramantygel för att hjälpa albert att förstå att han ska söka sig nedåt och inte sätta huvudet i vädret och dra järnet. Det är ett väldigt bra hjälpmedel vilket idag hjälpte mig att få honom att börja arbeta rätt. Jättekul att se ett sådant framsteg och jag tror han kände själv hur skönt det var att ta det lugnare och arbeta på rätt sätt.

Peter och Albert på istravet

Zalsa har jag tränat motion med sen nov och började köra intervaller i slutet av dec, första snabbjobbet gick hon i slutet av jan och sedan har hon varit med i två istrav. Hon har känts väldigt fin hela tiden och det märktes inte mycket att hon stått så länge som hon fick göra. I lördags vann hon på istravet med matilda på en väldigt fin tid 2.01. Det kändes väldigt bra och hon känns verkligen på gång. Vi satsar på säsongsdebut på f-stad i loppet påskbomben i samband med V75 på långfredagen. Jag funderar på att fråga matilda om att köra eftersom det går bäst då :)

Matilda och Zalsa i lördags

Lantärna går med växande mage och är bitchigare och hungrigare än aldrig förr. Hon stör sig mest på zalsa och betfor är det hon är mest fixerad vid. Peter hoppas på hingst och jag blir glad oavsett.

Det var en uppdatering ifrån hästarna i mitt liv.

Ha en trevlig helg alla!!!
Johanna

Hej igen!

Veckan som var flöt på bra, Nypon har gått sina första lektioner som travskolehäst och han har funkat bra!

Förra veckans istrav gick bra, tyckte dock att johnys trav började likna det travet han hade innan Sara (våran equiterapeut) behandlat honom. Men ändrade mig snabbt när jag hörde tiden, 2.06.0!!! inte konstigt om han låg på gränsen till galopp när han sprang såpass långt under sitt rekord. Dessutom på vinterbana med brodd och utan optimal balans!

Men försäkerhets skull kommer sara i kväll ovh går igenom honom, mina hästar är mina bebisar och de förtjänar den bästa behandlingen som möjligt. Naturligtvis alla hästar!

Även på detta istrav segrade Mendez, han är den bästa läromästaren som går i ett par skor! och vi ska vara väldigt glada att han står i vårat stall!

Resultatet från helgens istrav:
Kat A
1) 3. Mendez- Fanny Byström 2.56,0 2) 1. Triniton- Matilda Eklund 3.14,6 3) 2. Hilda II- Line Karlsson 3.11,4


Kat B
1) Zalsa- Matilda Svensson 2.01,6 2) 2. Ellvira- Justine Andersson 2.21,3 3) 5. Johny Russ- Caroline Mattsson 2.06,0 4) 6. Celcius- Jessica Johansson 2.06,8 5) 1. Ziccan C.C.- Ninni Abenius 2.31,9 6) 8. Maximillian III- Daniel Persson 2.08,4 7) 3. Valentino Rossi- Linnea Alfredsson 2.23,9

På lördagkväll begav vi oss mot travgala på Färjestad.
Det var mycket roligt och proffsigt arrangemang och det blev inte mindre roligt när Julia Erlandssons Hygglo fick pris för bästa ponny 2011!
Grattis Julia och Hygglo!


Miami har åkt på en hovböld och vilar några veckor.

Propparna för första tävlingsmånaden i vpts april har kommit, och finns nog inte många som är lika glada som jag över att SPTF har beslutat att ändra loppet påskbomben.
Nu är det grúndlag 2.00 1640, vilket betyder att jag har ett svårt men roligt beslut framför mig.
Det är så att Nypon och Twixan har nästan samma rekord, så hästen med bäst form för dagen får ställa upp i loppet!

Även Johny ser ut att få lopp i april, Åmål 2.12 och Färjestad 2,15. :)

Hästarna tränar på här hemma, det är planerat att Johny ska gå sitt sista istrav 3mars tillsammans med Twixan som går sitt första.

Nypon ska troligen gå de två sista i mars.

Anmälningarna till rid/körlägrena rullar på för fullt, i läger 1 för de mest rutinerade är kvoten nu fylld 10 st, men vi har beslutat oss för att utöka till 12 st, så passa på 2 platser kvar!
I läger2 så finns det nu 4 platser kvar och där kommer det endast finnas 10platser!
JÄTTE KUL!


Hästarna samlar krafter inför förra årets rid/körläger! :D

24 mars åker jag och Julia mot wången för att påbörja våran resa mot att bli utbildare travskoleinstruktörer, enda tråkiga är ju att man missar sista istravet. Får hoppas Caroline klarar sig själv! :D

Tack så länge!
// Sandra!
Kursstart & ny häst

Hejsan. Detta var alldeles för längesedan :) Men nu tänkte jag skriva några rader om vad som händer.

Det körs istrav för fullt och det har gått riktigt bra. Meja & Fanny har tagit en seger, de andra har kört bra placeringar med dem vilket är jättebra och vi är så stolta över er alla. Line har kört rekord med Mendez (som inte gäller) men jättekul :) Han har nu 3 segrar och någon mer kommer säkert. Celcius pinnar på och kämpar.
Miami & Wirre går utbildningslopp & gör bra ifrån sig de med, med tanke på förutsättningarna de har. Det är roligt att vi har 7 hästar till start när det är Istrav, vi har verkligen att göra men det är värt det :) Teamwork!
Så nu har vi tre istravstillfällen kvar i Årjäng, tiden går fort!

Denna veckan har vi kört igång med nästan alla kurserna också. Nu är det liv i stallen på kvällarna igen. KUL!

Jag & Johanna var i Sthlm igår på kompetensutvecklings kurs med Stig Wiklund, där man pratar om positivt tänkande, hur man ska se de negativa till de positiva och man får väldigt bra med inspiration. Värd kurs!

Lite uppdatering om hästarna, dessa är de vi har i stallet nu:

  • Wirre
  • Miami
  • Celcius
  • Nypon (lån)
  • Triniton
  • Mendez
  • Hilda

MEN.....

TILL VECKAN SMÄLLER DET :)

Jag & Sandra ska åka till Skåne och hämta hem en ny häst. Ett 5 årigt Gotlandsruss. e Junisorken ue. Vagabond. Han är valack, ostartad, 1.25 hög & jättesnäll. Vi hoppas att han ska passa bra här hos oss på Travskolan och att han kommer lära många elever. Han heter TEXAS TROT :) Håll tummarna för att allt går bra. Bilder har Sandra lagt upp här nedan.

Glöm inte bort att vi har Sportlovsaktiviteter också. Anmäl dig nu!

Tisdag 28 februari
Uteritt
Den traditionella uteritten under loven fortsätter självklart. Ta med egen häst eller låna Travskolans hästar, gäller elever med mycket erfarenhet. Först till kvarn är det som gäller.
Tid: 9-14 rider iväg ca 10:00 Pris: 50 kr

Onsdag 29 februari
Körtur i skogen
En härlig tur i skog och mark i vagn
Vi pysslar med hästarna, selar ihop och kör en härlig motionstur i skogens landskap. Klä er supervarmt och ta med matsäck. Du behöver inte gå på Travskolan för att vara med, aktiviteten är öppen för alla.
Tid: 9-13 Pris: 100 kr

Torsdag 1 mars
Hur är det att ha egen häst?
Kom och var med om stallets alla sysslor från morgonens början. Vi utför allt som behövs i stallet så som: Fodring, mockning och utsläpp. Sen så måste hästen tränas och då får ni köra eller rida en sväng. Ta med matsäck. Du behöver inte gå på Travskolan för att vara med, aktiviteten är öppen för alla.
Tid: 8-13 Pris: 100 kr

Fredag 2 mars
Kul aktivitet med mamma/pappa eller annan vuxen
Gör något kul tillsammans. Kom till Travskolan och pyssla och kör häst tillsammans. Du behöver inte gå på Travskolan för att vara med, aktiviteten är öppen för alla.
Tid: 10-13 Pris: 150 kr för båda

Begränsat antal platser på alla aktiviteter!

Anmälan till alla aktiviteter
Kontakt: Johanna Karlin, Travskoleansvarig
0573-638563 Mobil: 076-1358706
johanna.karlin@arjang.travsport.se

För övrigt känns det som vår ute nu, ska ta mig en promenad med min lilla vovve Lowa :)

Ciao. /Viktoria 


Texas Trot!

Hej!
På tisdag styr jag och Viktoria bilen ner mot Jägersro för att hämta hem våran nya travskolehäst!

Texas Trot E. Junisorken  UE. Vagabond. Texas är ostartad änsålänge och född 2007! Vi hoppas han kommer passa perfekt!

Kommer in senare och bloggar ett lite längre inlägg.

Ha de gött!! // Sandra

Travskoleinstruktör utbildning 2012

Nu är det allt bra längesedan jag bloggade! Sist var ungefär ett år sedan innan jag flyttade till Karlstad till en ny skola, så det finns ju massor att berätta! :D

Nu i höstas började jag med körlicens för stor häst och det är ett stort steg i livet att börja köra stor pålle, fort går det med ;) Jag var klar ungefär innan jul, nu ska jag bara skicka in alla mina papper och se om ST godkänner min skissade dress :) Så ni kanske får se mig på travbanorna någongång i framtiden, haha! :D
Det tog inte lång tid efter årskiftet så bestämde jag mig för att även ta montélicensen i Årjäng på istraven :D Jag har totalt ridit 2 provlopp än så länge då det kommit annat emellan.. Ska bli kul när allt är klart! ;)

Den bästa nyheten är att jag ska gå TLU utbildningen, alltså travskoleinstruktörutbildningen ihop med Sandra iår! :D Jag känner att den utbildningen är bra att ha när man ibland hjälper till på travskolan, och att det är roligt att hålla på med barn och hästar :) Så vem vet, kanske blir travskoleinstruktör framöver och kör/monté proffs! :D vore en dröm de! 

Nu ska jag kila ner till stallet till min häst o mysa innan min lektion börjar! ;)

Kram på er! // Julia
En vanlig dag på Färjestad, motionsrunda eller snabbjobb på rakbana/rundbana
Detta är Viggen Briljant som stod på travbanan i Årjäng under sommaren 2010


Det här är Roublard (Robban) han körde jag alla mina licenslopp med, hans
bästa sida är när han vet precis vad han ska göra på banan, men det lite
mindre bra är att han är väldigt het när man värmer han :/Självaste travskolans Miami som jag tar montélicensen med! :D
Miami är en av de bästa travhästen man lär sig på! Snäll, glad och för det
sista stor och bra för monté! ;)


Istravspremiären avklarad!

Det gick över förväntan igår på istravet, det blev vinst för Johny på nya fina rekordet 2.09.3!

Det gick också riktigt bra för våra tjejer som gjorde premiär i sulkyn, Josefin och Meja!
Meja lyckades få Mendez nos först över mål! Ni va super duktiga!

Resultatet från 4feb:

Ponnylopp kategori A
1) 5. Mendez- Meja Lundqvist 2.59,2 2) 3. Hilda II- Jessica Johansson 3.08,7 3) 4. Rågsvedens Toomai- Maja Jansson 3.07,3 4) 4. Triniton- Josefin Persson 3.15,4 5) 1. Brunette af Jäboruder- Julia Johansson 3.57,6

Ponnylopp kategori B och russ
1) 3, Johny Russ- Caroline Mattsson 2.09,3 2) 5. Celcius- Line Karlsson 2.09,2 3) 4. Ola- Matilda Svensson 2.11,0 4) 2. Ekslätts Poseidon- Nelly Jernberg 2.21,4 5) 6. Zalsa- Johanna Karlin 2.14,3

Dagen flöt på bra, och vi hade 7 hästar tillstart. Och man kan inte skämas för resultatet heller!
Känns som att hela travskolans stall har form för tillfället, både hästarna och kuskarna!

Idag har jag varit upp på travet och hälsat på Nypon som verkar ha funnit sig till rätta, han och Celcius är redan bästa kompisar och de har busat hela dagen på innerplan!
Imorgon ska han vara med på Måndags kursen, så får hoppas han sköter sig. Men det gör han nog, han är ju världens snällaste!

Hade även hjälp av Maja idag när Hilda skulle testas under sadel! Hilda skötte sig helt prickfritt och det känns riktigt bra!
Tack för hjälpen Maja, du är verkligen super duktig!


Josefin och Triniton! Foto: Karl-Erik BoströmDagens segrare i Kat A Meja och Mendez! Foto: Karl-Erik Boström


Dagens segrare Kat B Caroline och Johny! Foto Karl-Erik Boström


En mycket vacker Ola!


Julia med sin Brunette som gjorde sin allra första start inom travet!Johannas Ederpilen vann också sitt lopp med Peter i sulkyn! Foto: som ovan!

Hej så länge!!

// Sandra =)


Istravspremiär!

Hej!
Imorgon blir det premiär för oss på istravet, först ut är Johny.
Har dock inga förhoppningar då han inte gått snabbare än 2,25 i år :)

Vi ska även ha med oss både Nypon och Twixan, för lite träning innan det börjar.
Nypon blir sedan kvar på travskolan då han ska agera travskoleponny i några månader.
Blir nog bra då han är genomsnäll och positiv, han tycker nog det ska bli trevligt och bli lite extra ompysslad. Så ta väl hand om honom nu barn!

Tänkte skriva en liten resume av 2011:

Året började bra då Nypon blev istravschampion, tävlingarna rullade på med många fina vinster och placeringar!
Nypon sänkte sig från 1,59 till 1,54.
Johny sänkte sig från 2,18 till 2.09.

Året toppades av att Caroline blev etta i Kuskligan i värmland!

Kan även berätta att Årjäng tog fler fina priser från Vpts prisutdelning:
-Nelly Jernberg 2:a i kuskligan
- Hygglo vann i hästligan!
- Line Karlsson fick pris som "Årets kämpe katb"

Flera Årjängskuskar va även med på i topp10 i kuskligan! Och travskolan och dess hästar har lärt upp samtliga!

Så om några år kanske det är DU som är högst upp på listan! Kämpa på, hårt arbete lönar sig!

Caroline kommer även att börja jobba som assistent på måndagar ihop med Johanna.


Snart ska vi börja planera ett mixtrav igen, kommer i april nån gång så glöm inte att kolla in hemsidan ibland, vi har även skickat ut info om sommarlägrena hoppas ni vill vara med!
Vi hade super kul förra året och hoppas på lite bättre väder iår ;)

Ska även informera om att Linus nu har flyttat hem till sin ägare, så vi tackar honom för den här tiden :)


Maja med sin Toomai på rid/körlägret sommaren 2011!


Gänget ifrån Rid/körlägret 2011!

Nu ska jag gå ut och ge mina små pållar lite mat!

Ha det så bra!

//Sandra

Fin dag på jobbet!

Här kommer några bilder från idag på de sköna varelserna hästarna i de soliga vinterlandskapet:D


Mendez


Triniton


Bästa polare "Piff & Puff"


Miami


Wirre


Hilda


Celcius


Skönt att rulla sig!


Söt!

Hoppas det är bra med er. Här är det full fart, hästar hit & dit :D
Jag & Johanna har skickat ut inbjudan till kurserna som börjar v.8, det drar ihop sig nu, hoppas ni är laddade precis som vi. Hästarna jobbar på & är pigga :)

Ni är dåliga på att kommentera, de får ni börja med så vi som skriver ser vad vi ska bättre oss på ;) Några speciella bilder kanske osv! 

Vi ses till Istravet på Lördag!

Kramis Viktoria   


RSS 2.0